Bäst i test ångbastu: Vi jämför 3 ångbastur som får plats i badrummet

Behöver du något att värma dig med när vintern och kylan står runt hörnet? Vi har jämfört tre heta ångbastur från märket Arrow.


Läs också: Belysning som höjer både känsla och funktion i ditt badrum


Varför ska jag köpa en ångbastu?

En ångbastu skiljer sig från den klassiska torrbastun. Temperaturen är 45 till 65 grader till skillnad från den traditionella bastun som brukar ha 75 till 90 grader. Fördelen med en ångbastu är att du enkelt kan ha den hemma för privat bruk samt att den ger en behaglig känsla av luftfuktighet. Ångan som kontinuerligt tillförs bidrar till en ständig luftfuktighet på 40 till 65 procent. En annan fördel med ångbastu är att värmen bidrar till att huden gör sig av med överflödiga hudceller. Det ger en känsla av ren och fräsch hud efter ett bastubad. I testet nedan har vi jämfört pris, vilka funktioner ångbastun har och design.
(källa: https://www.arrowshower.com/duschkabiner/angbastu/)


Redaktionens bäst i test ångbastu 2020

1. Arrow 6116

2. Arrow 6130

3. Arrow 6126

 

Arrow 6116

Testvinnare! Ångbastu Arrow 6116

Varumärke
Arrow

Passar dig som
vill ha en rund ångbastu med flera duschmöjligheter.

Sammanfattning
Denna ångbastu med härdat säkerhetsglas har en kombinerad duschkabin. Du kan välja att använda takdusch, kroppsdusch eller den reglerbara massagehandduschens tre olika stråltyper. Kabinen har fotmassage, Mora termostat och radio. För att göra din bastuupplevelse ännu bättre kan du streama musik via bluetooth. För en bekväm användning är ångan ställbar mellan 25 – 60 grader och med 45 grader som standardtemperatur. Bastun har även skiftande LED-väggbelysning, hyllor, sittplats och spegel. Rek. pris: 18 300 kr.

Kundomdömen
Kundernas genomsnittsbetyg var 4,5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Omdömena kommer från bygghemma.se.

KÖP HÄR: Ångbastu Arrow 6116

 

Arrow 6130

2:a plats. Ångbastu Arrow 6130

 

Varumärke
Arrow

Passar dig som
vill ha en fyrkantig ångbastu.

Sammanfattning
I denna rektangulära ångbastun kan du streama musik samtidigt som du bastar. Bastun är även kombinerad med duschkabin och erbjuder takdusch, kroppsdusch och en massagehanddusch med flera inställbara stråltyper. För ökad bastuupplevelse har bastun LED-takbelysning, sittplats, Mora termostat och fläkt. Rek. pris: 19 500 kr.

Kundomdömen
Kundernas genomsnittsbetyg var 4,5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som lyfts fram är ångfunktionen samt sittmöjligheten. Omdömena kommer från bygghemma.se.

KÖP HÄR: Ångbastu Arrow 6130

 

Arrow 6126

3:e plats. Ångbastu Arrow 6126

Varumärke
Arrow

Passar dig som
vill kombinera din ångbastu med badkar och dusch.

Sammanfattning
Med Arrows ångbastu 6126 kan du kombinera en härlig bastuupplevelse med ett skönt bad. Ångbastun har även flera duschmöjligheter med takdusch, kroppsdusch och en massagehanddusch. För ytterligare bekvämlighet kan du streama musik via bluetooth, njuta av fotmassage och ställa in önskad LED-belysning. Rek. pris: 18 900 kr.

Kundomdömen
Kundernas genomsnittsbetyg var 2 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är snygg men svår att montera. Omdömena kommer från bygghemma.se och prisjakt.se.

KÖP HÄR: Ångbastu Arrow 6126


Se alla ångbastur här


Läs också: Braskamin bäst i test 2020: Vi jämför 3 populära braskaminer

Läs också: Trädbelysning – så belyser du träd och buskar i trädgården