Bäst i test badtunna 2020: Vi jämför 3 populära badtunnor

En badtunna är ett bra val om du är ute efter ett prisvärt utomhusbad för åretruntbruk. Perfekt för dig som inte badar så ofta men ändå vill kunna sätta lite lyx på tillvaron då och då. Här tittar vi närmare på tre olika badtunnor från Kirami, Polhus och Skärgårdstunnan.


Läs också: Bäst i test spabad – så skiljer sig toppsäljarna åt


Välja badtunna

Många av dagens vedeldade badtunnor går relativt snabbt att värma upp, är lätta att sköta om och går att komplettera med små reningsverk så att vattnet inte behöver bytas ut efter varje bad. Till skillnad från elektriska spabad (som drar el hela tiden) kostar bara badtunnan då den används (i form av ved och vatten). Därför passar badtunnan extra bra för den som inte badar så ofta eller t.ex. i sommarstugan. I vår jämförelse har vi bland annat tittat närmare på pris, kaminens effekt, uppvärmningstid, material och eventuella extrafunktioner.


Bäst i test badtunna 2020

1. Badtunna Polhus Polartunnan Royal

2. Badtunna Skärgårdstunnan Regal DualBurn

3. Badtunna Kirami Original Steady M Cult-Si ST med Dubbla Lock

 

 

Badtunna Polhus Polartunnan Royal

Testvinnare! Badtunna Polhus Polartunnan Royal

Varumärke
Polhus

Passar dig som
vill ha en badtunna av hög kvalitet som går snabbt att värma upp.

Sammanfattning
Badtunna Polhus Polartunnan Royal är en exklusiv badtunna med en integrerad, vedeldad cirkulationskamin. Badtunnans ergonomiska kar är lätt att rengöra och det har pärlvita sittytor och bekväma armstöd samt en upphöjd sittyta för barn. Badtunnan levereras färdigmonterad med ett kraftigt underrede.

Rek. pris: 32 990 kr

Rymmer: 6-8 personer

Volym: 1 150 l

Kaminens effekt: 30 kW

Uppvärmningstid: 1,5-2h (beroende på årstid)

Material: värmebehandlad miljöcertifierad träpanel, insida av glasfiberarmerad härdplast, kamin och skorsten av rostfritt syrafast stål

Övrigt: Integrerad cirkulationskamin för en jämn och behaglig badtemperatur, bakomliggande kammare motverkar tjärbildning. Levereras med trappa, regnhatt till rökröret och rökrörsskydd.

KÖP HÄR: Badtunna Polhus Polartunnan Royal

 

 

Badtunna Skärgårdstunnan Regal DualBurn

2:a plats. Badtunna Skärgårdstunnan Regal DualBurn

Varumärke
Skärgårdstunnan

Passar dig som
är ute efter en riktigt elegant badtunna av hög kvalitet.

Sammanfattning
Badtunna Skärgårdstunnan Regal DualBurn är en elegant badtunna med en snyggt integrerad kamin. Härligt runda former samspelar för bekväma bad i många timmar. Utöver en fantastisk sittkomfort finner du ett behagligt armstöd och en upphöjd barnsits. Badtunnan levereras färdigmonterad med ett kraftigt underrede. Finns i två olika storlekar.

Rek. pris: 35 900 kr

Rymmer: 5-7, 8-10 personer

Volym: 1 200, 1 700 l

Kaminens effekt: Uppgift saknas

Uppvärmningstid: 1,5–2,5, 2–3 timmar (beroende på årstid)

Material: värmebehandlad miljöcertifierad träpanel, insida av glasfiberarmerad härdplast, kamin och skorsten av rostfritt syrafast stål

Övrigt: Integrerad cirkulationskamin för en jämn och behaglig badtemperatur, bakomliggande kammare motverkar tjärbildning. Levereras med rökrör i högblankt rostfritt stål.

KÖP HÄR: Badtunna Skärgårdstunnan Regal DualBurn

 

 

Badtunna Kirami Original Steady M Cult-Si ST

3:e plats. Badtunna Kirami Original Steady M Cult-Si ST med Dubbla Lock

Varumärke
Kirami

Passar dig som
värderar ett relativt lågt pris och en kamin med hög effekt.

Sammanfattning
Badtunna Kirami Steady M Cult erbjuder en bekväm badtunna i modern stil. Den nya Steady i Comfort-serien har utformats så att det är enkelt att kliva ned i och stiga upp ur den. Man kan vila ryggen på de speciellt utformade kanterna på bänken och för två personer fungerar bänken också som armstöd. Kiramis vedkaminer är helt självcirkulerande och behöver ingen elektricitet eller pump. Lätt att installera.

Rek. pris: 26 995 kr

Rymmer: 4-6 personer

Volym: 1 400 l

Kaminens effekt: 36 kW

Uppvärmningstid: 2-2,5 h (beroende på årstid)

Material: ytterpanel av gran, insida av ABC-plast, kamin av marinaluminium, rostfri syrafast modulskorsten

Övrigt: Utrustad med magnesium Mg+ anodstav som ger vedkaminen extra skydd mot korrosion, EPS-isolering under golv och upp under sitsarna, täcklock och isolerande underlock medföljer.

KÖP HÄR: Badtunna Kirami Original Steady M Cult-Si ST med Dubbla Lock


Se alla våra badtunnor och tillbehör

Läs också: Här de populäraste spabaden