Bäst i test motorsåg 2020: Vi jämför 4 populära motorsågar

Är du ute efter en riktigt bra motorsåg? Här tittar vi närmare på två bensindrivna, en batteridriven och en elektrisk motorsåg från Black+Decker, Husqvarna, Jonsered och Makita.


Läs också: Vi jämför 3 populära röjsågar


Med en motorsåg kan du snabbt och enkelt klyva ved, trimma buskar och grenar eller fälla träd av olika storlekar. Ovärderligt om du har mycket som ska sågas eller bara vill spara på din rygg och händer. Batteridrivna röjsågar är vanligtvis inte lika starka och har kortare driftstid än bensindrivna sågar, samtidigt kan de vara ett smart val ur miljö- och bullersynpunkt.

I vår jämförelse har vi bland annat tittat närmare på pris, motorn, vikt, vibrationsdämpning, svärdlängd, eventuella extrafunktioner och vad kunderna tycker om de olika modellerna.


Bäst i test motorsåg 2020

1. Husqvarna 450 II e-series 13 Tum X-CUT

2. Jonsered CS 2258 och Kedjesåg Black+Decker CS204

3. Makita duc303z 2x18V

 

Husqvarna 450 II e-series 13 Tum X-CUT

Testvinnare! Motorsåg Husqvarna 450 II e-series 13 Tum X-CUT

Varumärke
Husqvarna

Passar dig som
vill ha en stark motorsåg med många bra finesser.

Sammanfattning
Bensindriven motorsåg med cylindervolym på 50,2 cc och motoreffekt på 2 400 W. Utrustad med X-TORQ®-motor med lägre bränsleförbrukning och reducerade avgasemissioner, Smart Start® som reducerar dragmotståndet i startsnöret med upp till 40 %, automatisk återgående stoppknapp, verktygslös kedjespänning och bränslefönster som gör sågen lättare att hantera. Luftreningssystem av centrifugaltyp ger längre intervall mellan rengöring av luftfilter och jämnare gång, luftfilter har snabbfäste för snabbt och lätt luftfilterbyte eller rengöring. Ergonomiskt gasreglage och riktmärken för fällning. Vibrationsdämpningen ligger på 4,9 m/s² och motorsågen väger 5,1 kg. Svärdlängd: 33 cm. Rek. pris: 6 490 kr.

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,4 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är pålitlig, lättstartad och stark. Omdömena kommer från bygghemma.se, prisjakt.se och pricerunner.se.

KÖP HÄR: Motorsåg Husqvarna 450 II e-series 13 Tum X-CUT

 

Jonsered CS 2258

Delad 2:a plats. Motorsåg Jonsered CS 2258

Varumärke
Jonsered

Passar dig som
är ute efter en rejäl och kraftfull motorsåg som klarar tuffare arbeten.

Sammanfattning
Bensindriven motorsåg med cylindervolym på 59,8 cc och motoreffekt på 3 100 W. Utrustad med Clean Power-motor som reducerar skadliga avgasemissioner med upp till 75 % och minskar bränsleförbrukningen med upp till 20 %, PeakPulse som ger snabb acceleration och hög kedjehastighet för effektivt kvistningsarbete, Spin Start som minskar dragmotståndet i starthandtaget med upp till 40 % och CarbControl där förgasaren automatiskt justerar motorns inställning för bästa prestanda. Luftfilter med snabbvred för enkel rengöring och underhåll. Vibrationsdämpningen ligger på 2,9/4,1 m/s² och motorsågen väger 5,6 kg. Svärdlängd: 38 cm. Rek. pris: 9 269 kr.

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är den har bra prestanda och håller hög kvalitet. Omdömena kommer från bygghemma.se.

KÖP HÄR: Motorsåg Jonsered CS 2258

 

Black+Decker CS2040

Delad 2:a plats. Kedjesåg Black+Decker CS2040

Varumärke
Black+Decker

Passar dig som
Är ute efter en elektrisk motorsåg och värdesätter ett lägre pris.

Sammanfattning
Elektrisk motorsåg med en motoreffekt på 2000 W. Utrustad med dubbelt bromssystem (kedjan stoppar på mindre än 0,15 sekunder), verktygsfri kedjespänning och automatisk kedjesmörjning. Vibrationsdämpningen ligger på 5,5 m/s² och vikten är 5,5 kg. Svärdlängd 40 cm. Rek. pris: 1 992 kr.

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,8 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Omdömena kommer från pricerunner.se.

KÖP HÄR: Kedjesåg Black+Decker CS2040

 

Makita duc303z 2x18V

3:e plats. Kedjesåg Makita duc303z 2x18V

Varumärke
Makita

Passar dig som
är på jakt efter en batteridriven motorsåg med relativt hög kapacitet.

Sammanfattning
Batteridriven motorsåg med två batterier på vardera 18 V och 5,0 Ah. Utrustad med kolborstfri motor, automatisk kedjesmörjning och verktygsfritt bladbyte. Motorsågen har också batteriindikator samt XPT – förbättrad damm-och vattentålighet. Vibrationsdämpningen ligger på 5,3 m/s² och vikten är 5,1 kg. Svärdlängd 30 cm. Rek. pris: 7 081 kr, inklusive batteri och laddare.

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den har bra batteri och håller hög kvalitet. Omdömena kommer från bygghemma.se.

KÖP HÄR: Kedjesåg Makita duc303z 2x18V


Se alla motorsågar här


Läs också: Så väljer du rätt nivå av robotgräsklippare till trädgården

Läs också: Bäst i test luftavfuktare 2020: Vi jämför fyra populära modeller