Bäst i test batteridriven gräsklippare – 4 populära modeller

Är du på jakt efter en batteridriven gräsklippare? Vi har jämfört fyra populära modeller i prisspannet 3 000-4 500 kronor.

 

Läs också: Bäst i test: Vi jämför två populära elgräsklippare

 

Redaktionens bäst i test batteridriven gräsklippare 2020

Här tittar vi närmare på fyra batteridrivna gräsklippare. I jämförelsen har vi bland annat tittat på hur stor kapacitet de har i form av batteri, klippbredd och klipphöjd. Men också hur smidiga de är att hantera, eventuella extrafinesser och vad kunderna tycker.

 

Gräsklipparnas placering i testet:

1. MTD LM40 40V 4 Ah
2. AL-KO Comfort 38.5 Li och Gardena PowerMax Li-40/​32
3. Stiga SLM 3648 AE

 

 

Gräsklippare

1:a plats. Gräsklippare MTD LM40 40V 4 Ah Med Batteri


Passar dig som

är ute efter en rejäl gräsklippare med bra batterikapacitet och stor klippbredd.


Sammanfattning

Batteridriven gräsklippare med en batterikapacitet på 4 Ah. Klippbredden ligger på 40 cm och klipphöjden går att justera mellan 2,5-7,5 cm. Utrustad med borstfri motor, en uppsamlare på 50 l och ergonomiskt utformat handtag med mjukt softgrip och Quick-release för att kunna förvara klipparen i trånga utrymmen. Vikt: 23 kg. Spänning 40 V. Multiclip: Nej. Rek. pris: 4 295 kr. 


Kundomdömen

Genomsnittsbetyget bland kunderna var 5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den gör det den ska. Omdömena kommer från bygghemma.se.

KÖP HÄR: Gräsklippare MTD LM40 40V 4 Ah Med Batteri

 

 

Gräsklippare

Delad 2:a plats. Gräsklippare AL-KO Comfort 38.5 Li Med Batteri


Passar dig som

vill ha en gräsklippare med bra batterikapacitet till ett relativt lågt pris.


Sammanfattning

Batteridriven gräsklippare med en batterikapacitet på 4 Ah. Klippbredden ligger på 37 cm och klipphöjden går att justera mellan 2,5-7,5 cm. Utrustad med en uppsamlare på 45 l med nivåindikator, bärhandtag för enkel transport och ergonomiskt, vikbart styre med skumgummihandtag. Vikt: 17 kg. Spänning 36 V. Multiclip: Nej. Rek. pris: 3 495 kr. 


Kundomdömen

Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är lätt att hantera och har bra handtag. Omdömena kommer från bygghemma.se.

KÖP HÄR: Gräsklippare AL-KO Comfort 38.5 Li Med Batteri

 

 

Gräsklippare

Delad 2:a plats. Gräsklippare Gardena PowerMax Li-40/​32 Med Batteri


Passar dig som

vill ha en lätt och smidig gräsklippare till den lilla trädgården.


Sammanfattning

Batteridriven gräsklippare med en batterikapacitet på 2,6 Ah. Klippbredden ligger på 32 cm och klipphöjden går att justera mellan 2-6 cm. Utrustad med en uppsamlare på 30 l, extra kammar på sidan så att gräsklipparen går smidigt även nära väggar och murkanter samt ergonomiskt vikbart handtag. Vikt: 8,9 kg. Spänning 40 V. Multiclip: Nej. Rek. pris: 3 649 kr.


Kundomdömen

Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,6 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den kan klippa nära kanter och är lätt att ladda. Omdömena kommer från bygghemma.se och pricerunner.se.

KÖP HÄR: Gräsklippare Gardena PowerMax Li-40/​32 Med Batteri

 

 

Gräsklippare

3:e plats. Gräsklippare Stiga SLM 3648 AE


Passar dig som

som har en lite mindre gräsmatta och uppskattar möjligheten till bioklippning.


Sammanfattning

Batteridriven gräsklippare med en batterikapacitet på 2,5 Ah. Klippbredden ligger på 34 cm och klipphöjden går att justera mellan 2,5-7,5 cm. Utrustad med en uppsamlare på 35 l och multiclip samt ergonomiskt och justerbart styre med softgrip-handtag. Vikt: 12 kg. Spänning 48 V. Multiclip: Ja. Rek. pris: 3 990 kr.


Kundomdömen

Genomsnittsbetyget bland kunderna var 3 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är smidig och har möjlighet till bioklippning. Omdömena kommer från bygghemma.se, prisjakt.se och pricerunner.se.

KÖP HÄR: Gräsklippare Stiga SLM 3648 AE 

 

Se alla batteridrivna gräsklippare här

Läs också: Så väljer du rätt nivå på robotgräsklippare till din trädgård