Bäst i test handdammsugare: Vi jämför 3 populära modeller

Utbudet av handdammsugare är stort och funktion och pris varierar kraftigt mellan olika modeller. Här tittar vi närmare på tre toppsäljare från Bosch och Makita.

 

Läs också: Välj rätt handdammsugare – 5 populära modeller
Läs också: 4 dammsugare som är perfekta till bilen


Är du på jakt efter en sladdlös dammsugare? Vilken modell du bör välja beror inte minst på vilken typ av städning du vill att dammsugaren ska hjälpa dig med. Nedan har vi jämfört tre handdammsugare som delvis fyller olika behov.

 

Redaktionens bäst i test handdammsugare 2020

1. Bosch BCH6ZOOO
2. Bosch EasyVac och Makita DCL180ZB

 

 

Handdammsugare

Testvinnare! Skaftdammsugare Bosch BCH6ZOOO

Kraftfull

Passar dig som
vill ha en snygg och kraftfull handdammsugare som kan utföra den vanliga städningen.

Sammanfattning
Skaftdammsugare med en drifttid på upp till 60 minuter och relativt kort uppladdningstid (efter 3 timmar är 80 procent av batteriet laddat och efter 6 timmar är 100 procent laddat). Utrustad med bland annat “ProAnimal-borste”, som är ett elektriskt munstycke anpassat för att suga upp djurhår samt hygieniskt filter för renare frånluft. Kraftfull sugförmåga på hela 400 watt och behållare på 0,9 liter. Ljudnivå på 79 decibel, Vikt 4,5 kilo. Rek. pris 4 799 kronor.

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,2 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den håller vad den lovar, även funkar vid storstädning och är snabb och enkel att använda. Vissa tycker att batteritiden är kortare än vad som anges. Omdömena kommer från prisjakt.se, pricerunner.se och amazon.de.

KÖP HÄR: Skaftdammsugare Bosch BCH6ZOOO

 

 

Handdammsugare

Delad 2:a plats. Handdammsugare Bosch EasyVac

Mångsidig

Passar dig som
letar efter en smidig och mångsidig handdammsugare som är perfekt till bilen.

Sammanfattning
Smidig och kraftfull handdammsugare med batteri på 12 volt. Tillsammans med medföljande munstycken och förlängningsrör passar den såväl för golvet, möbler som städning av bilen. Det extra långa fogmunstycket gör att EasyVac passar utmärkt för svåråtkomliga ställen. Drifttiden är maximalt 22 minuter och behållaren rymmer 0,38 liter. Ljudnivån ligger på 79 decibel. Vikt 1 kilo. Rek. pris 1 195 kronor.

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är praktisk, lätt och effektiv men något klumpig att hålla i. Omdömena kommer från prisjakt.se och amazon.de.

KÖP HÄR: Handdammsugare Bosch EasyVac 12V 2,5 Ah

 

 

Handdammsugare

Delad 2:a plats. Handdammsugare Makita DCL180ZB

Mest sålda

Passar dig som
är ute efter en lätt och tystgående handdammsugare som kan komplettera den vanliga dammsugaren.

Sammanfattning
Sladdlös dammsugare med en vikt på endast 1,2 kilo. Den maximala drifttiden ligger på 20 minuter och behållaren har en volym på 0,65 liter. Drivs av ett 18 volts batteri och har en sugkraft på 30 watt. Relativt tystgående, endast 71 decibel. T-munstycke ger förbättrad rörlighet. Rek. pris 615 kronor utan batteri. Batteri från 1 029 kronor och batteriladdare från 1 279 kronor. Batteriet går att dela med andra Makita-produkter.

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den funkar bra för lättare städning, är smidig och ok batteritid men lite omständig tömning av behållaren.Omdömena kommer från bygghemma.se, pricerunner.se, prisjakt.se och amazon.de.

KÖP HÄR: Handdammsugare Makita DCL180ZB 18V Utan batteri

Se alla handdammsugare här