Bäst i test kapsåg 2020: Vi jämför 3 populära kap- och geringssågar

En kap- och geringssåg är verktyget för dig som snabbt och enkelt vill kunna såga till exempelvis golvbrädor, reglar eller lister med stor precision och perfekt resultat. Här tittar vi närmare på tre populära kap- och geringssågar i olika prisklasser.


Läs också: Bäst i test cirkelsåg 2020


Kap- och geringssågen är en typ av cirkelsåg som används för att kapa brädor och plankor. Förutom att kapa kan du även “gera”, dvs. såga i olika vinklar – en ovärderlig funktion om du till exempel ska såga till lister som ska mötas snyggt i hörnen. I de enklare sågarna går geringsvinkeln endast att ställa in åt ett håll medan i de lite mer avancerade modellerna brukar den gå att ställa åt båda hållen. I vår jämförelse har vi bland annat tittat närmare på pris, styrka, sågdjup och sågbredd, geringsinställning, eventuella extrafunktioner och vad kunderna tycker om de olika modellerna.


Bäst i test kapsåg 2020

1. Kap- och Geringssåg Metabo KGS 216

2. Kap- och Geringssåg Bosch GCM12GDL + GTA3800

3. Klyv-, Kap- och Geringssåg Makita LH1040F

 

 

Kap/Geringsåg Metabo KGS 216

Testvinnare! Kap- och ​Geringssåg Metabo KGS 216

Passar dig som
vill ha mycket såg för pengarna.

Sammanfattning
Eldriven kap- och geringssåg på 1 500 W. Sågen är tillverkad i formgjutet aluminium och har ett sågblad i hårdmetall (40 tänder). Utrustad med spånutsug med integrerad spåntratt, nätdriven laser för visning av såglinjen, steglöst utdragbara bordsbreddningar samt nätdrivet LED-arbetsljus. Sågen har ergonomiskt bärhandtag och säkring av såghuvudet för enkel transport, dragfunktion för breda arbetsstycken och materialklämma för säker fixering av arbetsstycket. Enkelt byte av sågklinga tack vare spindellåsning. Verktyg för byte av sågblad medföljer, liksom kabelupprullning och spånsäck.

Rek. pris: 2 749 kr
Driftskälla: El
Effekt: 1 500 W
Klingdiameter: 216 mm
Sågkapacitet djup: 65 mm
Sågkapacitet bredd: 305 mm
Geringsinställning: 47° vä /2° hö
Lutningsinställning: 47° vä / 47° hö
Vikt: 13,5 kg

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,8 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är kraftfull, prisvärd och har bra precision. Omdömena kommer från prisjakt.se och pricerunner.se.

KÖP HÄR: Kap/​Geringssåg Metabo KGS 216 

 

 

Kap/Geringssåg Bosch GCM12GDL

2:a plats. Kap- och Geringssåg Bosch GCM12GDL + GTA3800

Passar dig som
är ute efter kraftfull såg med stor kapacitet och många möjligheter.

Sammanfattning
Eldriven kap- och geringssåg på 2 000 W. Exakt sågning tack vare inbyggd, dubbel syftningslaser samt Top Precision Best for Wood-sågklinga. Sågen har en underhållsfri robust styrarm med friktionsfri utdragsmekanism som ger smidig sågning utan kraftförluster. Utrustad med spårsågsfunktion, dammutsug, utdragbara materialstöd med längdanslag på höger och vänster sida samt inbyggt bärhandtag. Levereras med dammpåse och GTA 3800 Bosch Kapsågsstativ/arbetsbord.

Rek. pris: 23 619 kr
Driftskälla: El
Effekt: 2 000 W
Klingdiameter: 305 mm
Sågkapacitet djup: 104 mm
Sågkapacitet bredd: 341 mm
Geringsinställning: 52° vä / 60° hö
Lutningsinställning: 47° vä / 47° hö
Vikt: 32,1 kg

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 3,8 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är stabil, går smidigt och har många möjligheter. Omdömena kommer från bygghemma.se och prisjakt.se.

KÖP HÄR: Kap- & Geringssåg Bosch GCM12GDL + GTA3800

 

 

Klyv/Kap/Geringssåg Makita

3:e plats. Klyv-, Kap- och Geringssåg Makita LH1040F

Passar dig som
är på jakt efter en stark och smidig såg.

Sammanfattning
Eldriven kap- och geringssåg på 1 650 W. Klyv-, kap- och gersåg med effektiv kolborstmotor och robust sågbord i aluminium. Utrustad med ett parallelanslag, påskjutare, hylsnyckel och LED-belysning. Säkerhetsfunktion gör att den inte startar om strömbrytaren är på när sladden kopplas in. Dammpåse medföljer.

Rek. pris: 6 744 kr
Driftskälla: El
Effekt: 1 650 W
Klingdiameter: 260 mm
Sågkapacitet djup: 69 mm
Sågkapacitet bredd: 130 mm
Geringsinställning: 45° vä / 0° hö
Gerräckvidd: 45° vä / 45° hö
Vikt: 14,3 kg

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,2 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den gör raka och snygga snitt. Omdömena kommer från bygghemma.se och pricerunner.se.

KÖP HÄR: Klyv-, Kap- och Geringssåg Makita LH1040F


Se alla kap- och geringssågar här

Läs också: Bäst i test elhyvel 2020: Vi jämför 3 populära elhyvlar