!

Äntligen Black Friday - idag har vi öppet till 24 på telefonen!

Bäst i test köksvåg 2020: Vi jämför 3 populära köksvågar

Vill du bli bättre på matlagning eller bakning? I så fall kan en köksvåg vara till stor hjälp. Här tittar vi närmare på tre prisvärda köksvågar från Beurer.


Läs också: Bäst i test elvisp 2020: Vi jämför tre prisvärda populära modeller


Vad ska jag tänka på när jag köper köksvåg?

Med en köksvåg väger du dina livsmedel med stor precision, vilket gör det enkelt när du behöver vara noggrann vid matlagning eller bakning. Funktioner som tarering (som nollställer vågen för att kunna väga flera livsmedel i samma skål), automatisk avstängning och minnesfunktion gör användningen smidig. Dessutom har vissa hushållsvågar specialfunktioner som passar just dina behov. Har du till exempel en diet där du behöver väga varje livsmedel finns det köksvågar som har matvaror förprogrammerade.

Köksvågen tar minimalt med plats och går enkelt att flytta runt i köket eftersom den är batteridriven. En del hushållsvågar har högre kapacitet och det är en sak vi jämfört i testet nedan. Dessutom har vi tittat på pris, funktioner och vad kunderna tycker.


Redaktionens bäst i test köksvågar 2020

1. Köksvåg Beurer KS 51
2. Köksvåg Beurer KS 59 XXL och Köksvåg Beurer DS 61

 

Köksvåg Beurer KS 51

Testvinnare! Köksvåg Beurer KS 51

Varumärke
Beurer

Passar dig som
vill ha en enkel köksvåg.

Sammanfattning
Denna köksvåg har en rostfri design och är endast 14 mm hög, vilket gör den enkel att förvara i köket. Med en kapacitet på 5 kg och tareringsfunktion kan du väga flera ingredienser på ett smidigt sätt. Rek. pris: 299 kr.

Kundomdömen
Kundernas genomsnittsbetyg var 4,4 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är enkel att använda och har stora tydliga siffror på displayen. Omdömena kommer från pricerunner.se.

KÖP HÄR: Köksvåg KS 51

 

Köksvåg Beurer KS 59 XXL

Delad 2:a plats. Köksvåg Beurer KS 59 XXL

Varumärke 
Beurer

Passar dig som
vill kunna väga lite tyngre saker.

Sammanfattning
Med denna köksvåg kan du väga tyngre och större föremål på upp till 20 kg. Dessutom har den tareringsfunktion som gör att du kan väga flera ingredienser samt minnesfunktion som visar senaste mätvärdet. Rek. pris: 499 kr.

Kundomdömen
Kundernas genomsnittsbetyg var 4 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den väger noggrant trots hög kapacitet. Omdömena kommer från prisjakt.se och pricerunner.se.

KÖP HÄR: Köksvåg Beurer KS 59 XXL

 

Köksvåg Beurer DS 61

Delad 2:a plats. Köksvåg Beurer DS 61

Varumärke
Beurer

Passar dig som
äter en diet där varje livsmedel behöver vägas.

Sammanfattning
Denna köksvåg är för dig som som vill kunna göra näringsvärdesanalys. Vågen visar bland annat kalorier, protein, fett, kolesterol och kolhydrater för varje vägd matvara. Dessutom har köksvågen 950 stycken förprogrammerade matvaror med möjlighet att lägga till ytterligare 50 egna matvaror. Rek. pris: 449 kr.

Kundomdömen
Kundernas genomsnittsbetyg var 4,1 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den väger noggrant och är till stor hjälp om man har diabetes. Omdömena kommer från pricerunner.se.

KÖP HÄR: Köksvåg DS 61


Se alla köksvågar här


Läs också: 6 tillbehör till bastun du inte kan vara utan

Läs också: Bäst i test luftrenare 2020: Vi jämför 5 populära modeller