Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Så väljer du bästa snöslungan för dig - våra mest populära modeller

Förbered dig för snökaoset innan det slår till. Vi har tittat på vilka snöslungor som sålt mest hos oss under senaste året och ger dig tips och råd inför köpet.

Av Bygghemma-redaktionen2022-11-23


Vårt sortiment av snöslungor


Snöslungor har blivit allt mer populära. De sparar ovärderlig tid och du slipper riskera att göra illa nacke och rygg, som lätt tar stryk när du skottar snö med skyffel. Men vad ska du hålla utkik efter för att göra ett bra köp? Här nedan listar vi vad du ska tänka på före köpet och tipsar om några av de snöslungor som är populärast hos oss.


Vad ska du tänka på när du köper snöslunga?

- Börja med att fundera på hur dina behov ser ut. Vill du bara kunna ta bort ett tunnare lager snö från grusgången eller behöver du hålla större områden snöfria oavsett hur blöt och tung snön är? Behoven kan ge en fingervisning om hur snöslungan bör vara driven, vilken arbetsbredd som är önskvärd och hur många steg snöslungan ska kunna jobba i.

- Enstegsslungor passar bäst för mindre ytor och en mindre mängd snö, medan tvåstegsslungor klarar större ytor och mer och tyngre snö. Tvåstegsslungor slår först sönder och matar in snön i maskinen för att sedan blåsa ut den. Dessa slungor är ofta större och drivs med hjul eller band, vilket gör dem lättare att hantera.

- Det allra vanligaste är att snöslungan drivs av bensin men det finns också enstegsslungor som går på batteri. Om den är batteridriven bör du fundera på hur länge du vill att en laddning ska räcka.

- Hur stark motorn är och antalet växlar påverkar hur lätt snöslungan tar sig fram i tuff terräng. Och hur breda gångar snöslungan skapar påverkas av arbetsbredden.

- Elstart och strålkastare är extra värdefullt om du vill att snöslungan ska funka i alla väder och även när det är mörkt ute.

- Tillval som kan vara intressanta är snökedjor för halt underlag, vallskärare som underlättar vid snövallar och skyddsöverdrag när slungan inte används.


Våra mest sålda snöslungor

1. Snöslunga Husqvarna ST 224

2. Snöslunga STIGA ST 700e med Batteri

3. Snöslunga MTD Optima ME 76


 

Bästa snöslunga - Snöslunga Husqvarna ST 224

Mest sålda! Snöslunga Husqvarna ST 224 

En topptestad bensindriven snöslunga från Husqvarna utvecklad för villaägaren som behöver en högpresterande snöslunga för snöröjning av stora garageuppfarter och gångar. Den har ett effektivt tvåstegssystem med stor kastlängd. Styret kan justeras i höjdled för komfortabel användning. Drivsystem med friktionshjul ger mjuk och smidig framdrivning. Snöslungan är utrustad med praktiska funktioner som LED-strålkastare och elstart. 

KÖP HÄR: Snöslunga Husqvarna ST 224

 

Bästa snöslungan - Snöslunga STIGA ST 700e med Batteri

2:a plats. Snöslunga STIGA ST 700e med Batteri

En enkel och lättanvänd batteridriven snöslunga från Stiga. Passar utmärkt för att få bort nysnö (med ett snödjup på upp till 20 cm) från uppfarter, terrasser, trappor och dörröppningar.
Det intuitiva batterisystemet synkroniserar batterierna, balanserar användningen och övervakar batterikapaciteten för maximal arbetstid. Utrustad med starka LED-strålkastare som underlättar användning av snöslungan på mörka kvällar eller vid dåligt väder. 

KÖP HÄR: Snöslunga STIGA ST 700e med batteri

 

3:e plats. Snöslunga MTD Optima ME 76

MTD Optima ME 76 är en bensindriven och effektiv tvåstegsslunga med 76 cm arbetsbredd som ger god framkomlighet på medelstora ytor. De medformade justerbara släpskorna gör det möjligt att köra även på ojämna underlag och den stora bränsletanken låter dig jobba länge utan att behöva tanka.

KÖP HÄR: Snöslunga MTD Optima ME 76

 

 

Läs också: Bäst i test snöslunga 

Läs också: Skotta snö: Bästa tipsen för en effektiv snöskottning

 

Populära produkter under kategorin Snöslunga

Snöslunga Husqvarna ST 124

Förväntas åter i lager 2023-03-24

Snsölunga Husqvarna ST 327

Snsölunga Husqvarna ST 327

19 366 kr

Se priset!

Tillfälligt slut

Snöslunga MTD Smart ME 53

Snöslunga MTD Smart ME 53

5 495 kr

Se priset!