Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Pelletsgrill test 2023: Vi jämför 4 pelletsgrillar med fjärrstyrning

Pelletsgrillar blir allt vanligare och gör det betydligt enklare att få godast möjliga resultat vid grillen. Här jämför vi fyra modeller i prisspannet 12 000 - 30 000 kronor från etablerade tillverkare som Weber, Traeger och Broil King.

Av Bygghemma-redaktionen2023-03-24


Se hela vårt utbud av pelletsgrillar


Det blir allt vanligare att välja en pelletsgrill framför de konventionella kol- eller gasolgrillarna. För det första ger pellets en god smak till det som tillagas. Men en kanske ännu större anledning till allt fler väljer en pelletsgrill är du både kan grilla, röka, steka, bräsera och till och med baka pizza med minsta möjliga ansträngning. De pelletsgrillar som vi har tittat närmare på kan till exempel alla kopplas upp mot WiFi och fjärrstyras samt övervakas direkt i en app via din smartphone. Dessutom är de utrustade med en pelletstank och automatisk pelletsmatning, vilket gör matlagningen ännu mer bekväm.

 

Så har vi jämfört pelletsgrillarna

Vi har valt ut populära pelletsgrillar prisspannet 12 000 - 30 000 kronor. För att jämföra grillarna har vi tagit hänsyn till priset, grillyta, användningsområde (temperaturspann för tillagning av olika rätter), användarvänlighet (såsom möjlighet till förflyttning och fjärrstyrning), samt andra extrafunktioner.

 

Resultat: Pelletsgrill test 2023

Testvinnare!
Weber Smokefire EX4 GBS
En komplett pelletsgrill med stor grillyta och hög maxtemperatur!

2:a plats
Broil King Regal Pellet 500
Hög maxtemperatur och med ett rotisseriset inkluderat i köpet!

3:e plats
Traeger Timberline D2 1300
För dig som vill få plats med så mycket som möjligt på grillen!

4:e plats
Traeger PRO D2 780
Lägst vikt och lägst pris av grillarna i testet!

 

Pelletsgrill test - Träpelletsgrill Weber SmokeFire EX4 GBS

Testvinnare! Träpelletsgrill Weber SmokeFire EX4 GBS

Passar dig som
vill ha stor grillyta med ett temperaturspann ända upp till 315°C.

Sammanfattning
SmokeFire är en komplett pelletsgrill. Med ett temperaturspann på 95-315°C kan du både grilla och röka det som tillagas, eller varför inte grädda en pizza. Den stora grillytan på 6370 cm² med två zoner ger dig möjlighet att laga mat till många personer samtidigt. SmokeFire kan kopplas till appen Weber Connect som vägleder dig steg för steg genom hela grillningen. Information om tillagningen skickas i form av notiser till din telefon, och Weber Connect talar om när det är dags att vända samt när maten är klart att serveras. Tack vare GBS-gallret kan du förutom att grilla och röka både woka, steka och baka. Den har även funktionen SmokeBoost vilket ger en extra rökig smak till maten, samt Flavorizer Bars som förångar fettdropparna för ännu rikare smak. Webers klassiska porslinsemaljerade finish ger SmokeFire ett exklusiv utseende och tack vare en rymlig pelletskammare behöver du sällan oroa dig för att bränslet ska ta slut. Fett och aska leds ner i en behållare för enklare rengöring. Du får även med en givare för kärntemperatur samt redskapskrokar.

Temperaturspann: 95-315°C
Grillyta: 6 370 cm²
Pelletstank: 10 kg
Display: Ja
Hjul: 4 st (2 låsbara)
Djup: 84 cm
Höjd: 119 cm
Bredd: 109 cm
Vikt: 70 kg

Fördelar
+ Låg vikt
+ Hög maxtemperatur
+ Stor grillyta

KÖP HÄR: Träpelletsgrill Weber SmokeFire EX4 GBS

 

Pelletsgrill test - Pelletsgrill Broil King Regal Pellet 500

2:a plats. Pelletsgrill Broil King Regal Pellet 500

Passar dig som
vill ha en gedigen pelletsgrill med många valmöjligheter samt rotisseriset.

Sammanfattning
Broil King Regal Pellet 500 är utrustad med kraftiga tvåsidiga grillgaller i gjutjärn; en spetsig sida för grillning på hög temperatur och en räfflad baksida som håller kvar vätska och fett uppe vid maten. Locket har dubbla plåtar för bättre värmehållning och tätlist för att stänga inne röken. Skorstenen är regnskyddad och justerbar för olika behov. Grillen har en även steglös temperaturinställning samt PID-kontroll för exakt temperaturhållning. Det finns tre förinställda temperaturer för rökning, ugnsgrillning och direkt grillning. Med två temperaturgivare får du en god överblick över statusen på det som tillagas och när den förinställda temperaturen nås slår grillen automatiskt av på takten och går ner till underhållstemperatur fram till att du stänger av den. Du kan även välja att ställa in önskad tid du vill röka/grilla med den inbyggda timerfunktionen. Grillen stöder både WiFi och Bluetooth och kan enkelt kopplas till din smarta enhet för styrning och övervakning. Via appen får du notiser som underlättar för att veta när maten är klar eller när det är dags att vända på köttet. I appen finns även recept och grilltips, samt svar på eventuella frågor.

Denna innovativa pelletsgrill är även utrustad med ett Premium-rotisseriset som standard. Kombinationen varmluft-rök-rotisseri ger ett fantastiskt grillresultat.

Temperaturspann: 80-315°C
Grillyta: 3 888 cm²
Pelletstank: 10 kg
Display: Ja
Hjul: 4 st (2 låsbara)
Djup: 70 cm
Höjd: 127cm
Bredd: 150 cm
Vikt: 125 kg

Fördelar
+ Har rotisseriset
+ Hög maxtemperatur
+ Har sidobord

KÖP HÄR: Pelletsgrill Broil King Regal Pellet 500

 

Pelletsgrill test - Pelletsgrill Traeger Timberline D2 1300

3:e plats. Pelletsgrill Traeger Timberline D2 1300

Passar dig som
vill ha maximalt med grillyta för att kunna laga mat till så många som möjligt samtidigt.

Sammanfattning
Pelletsgrill Timberline 1300 har en grillyta på hela 8387 cm2, fronthylla och sidobord i rostfritt stål, samt magnetisk skärbräda i bambu och plats för tre grillgaller som är placerade i tre olika nivåer. Den är sprängfylld med funktioner såsom Keep Warm-funktion för att hålla maten varm, Super Smoke-mode för extra rök mellan 75-105°C och WiFi-uppkoppling. Du kan alltså kontrollera och köra din Traeger Timberline från telefonen via Traegers egen app där du bland annat kan välja program för att grilla, röka, baka, steka eller bräsera. Timberline har även en infraröd tankmätare som larmar när du behöver fylla på med mer pellets.

Temperaturspann: 75-260°C
Grillyta: 8 387 cm2
Pelletstank: 10,9 kg
Display: Ja
Hjul: 4 st (2 låsbara)
Djup: 68,5 cm
Höjd: 122 cm
Bredd: 147 cm
Vikt: 120,5 kg

Fördelar
+ Störst grillyta
+ Störst pelletstank
+ Har sidobord

KÖP HÄR: Pelletsgrill Traeger Timberline D2 1300

 

Pelletsgrill test - Pelletsgrill Traeger PRO D2 780

4:e plats. Pelletsgrill Traeger PRO D2 780

Passar dig som
vill ha en mindre och enklare pelletsgrill för tillagning upp till 230°C.

Sammanfattning
Pelletsgrill PRO D2 780 från Traeger har galler i porslinemaljerat stål i två nivåer, därav en generös grillyta på 5032 cm². Pelletstanken rymmer 8,2 kg pellets vilket räcker gott och väl för att tillaga de flesta rätter och har en digital display för navigering och styrning av grillen. Dessutom kan du koppla upp Traeger PRO D2 780 på ditt WiFi för styrning från din smarta enhet via en app.

Temperaturspann: 75-230°C
Grillyta: 5 032 cm²
Pelletstank: 8,2 kg
Display: Ja
Hjul: 4 st (2 låsbara)
Djup: 68,5 cm
Höjd: 139,5 cm
Bredd: 122 cm
Vikt: 66,2 kg

Fördelar
+ Lägst pris i testet
+ Låg vikt

KÖP HÄR: Pelletsgrill Traeger PRO D2 780

 

Se fler pelletsgrillar här

 

Läs också: Gasolgrill bäst i test

Läs också: Bäst i test kolgrill

Läs också: Elgrill bäst i test