Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

5 låga och vintergröna barrväxter till rabatten

Vill du helst att rabatten ska vara grön året om? Här tipsar vi om fem lågväxande barrväxter som passar såväl i den äldre som i den nyare trädgården.

Av Bygghemma-redaktionen2023-11-30


Se alla våra barrväxter här


Om du vill ha en vintergrön rabatt är låga barrväxter ett givet alternativ. Idag finns det en mängd spännande alternativ att välja på, oavsett vilken typ av trädgård du har. Nedan tipsar vi om några av våra favoriter men hittar du ingen du gillar har vi fler sorter i vårt breda sortiment.

 

Vintergrön rabatt - Idegran

Martäckande Idegran

Annorlunda marktäckande idegran med ljusgröna något gulgröna barr kan även övergå i klargult på sommaren. Mycket fin kontrast i grönskande rabatter, slänter eller krukor. Växtsättet är brett, kompakt, lågt och krypande. Tålig sort och trivs i de flesta lägen.

KÖP HÄR: Idegran @Plant Summergold 30-40 cm

 

Vintergrön rabatt - Låg bergtall

Låg Bergtall

Flerstammig buske eller träd. Snabbväxande, jämfört med andra sorterna, långa barr. Växtsättet är buskigt något ojämnt rundat. Kan bli mycket stor om den ej hålls nere. Används som solitär på hårdytor eller i perenna rabatter. Mycket tålig sort och kan placeras i sol/halvskugga och trivs i de flesta väldränerade jordar.

KÖP HÄR: Låg Bergtall @Plant 30-35 cm

 

Vintergrön rabatt - Dvärgtuja

Dvärgtuja

Bollformad, tät och lågväxande, tuja med mörkgröna och mjuka barr. Passar utmärkt som prydnadsbuske med sin nätta och prydliga bollform. Behöver inte beskäras för att hålla sin form. Vilket kan vara till fördel om man vill ha en lättskött och lättodlad dekorationsbuske. Plantera som solitär, kantavskiljare eller i rabatter. Kan placeras både i sol/halvskugga gärna mullrik, väldränerad och något fuktig jord.

KÖP HÄR: Dvärgtuja @Plant Tiny Tim 25-30 cm

 

Vintergrön rabatt - Himalaya-en

Himalaya-en

Himalaya-en som skimrar i silverblå grå och är mycket fin att plantera som marktäckare, solitär eller grupp. Barrens tydliga gråblå skiftning ger en fin kontrast i slänter eller under högre vegetation. Den har täta vassa syllika barr. Brett och mycket kompakt växtsätt. Trivs i väldränerade sandiga jordar. Placera gärna soligt, varmt och vindskyddat.

KÖP HÄR: Himalaya-en @Plant Blue Carpet 30-35 cm

 

Vintergrön rabatt - Kryp-en

Amerikansk Kryp-En

Amerikansk Kryp-En @Plant Andorra Compact är en vacker utbrett lågväxande krypande buske. Sorten passar utmärkt som marktäckare och kommer att bli ca 1,5 meter bred, som bildar en vackert grön matta. Barr är gröna med vacker rödbrun/bronsbrun färg på vintern. Trivs bäst i soliga slänter.

Bilden visar växten som fullvuxen och etablerad.

KÖP HÄR: Prydnadsbuske Amerikansk Kryp-En @Plant Andorra Compact


Se fler barrväxter här


Läs också: Vintergröna klätterväxter - 6 sorter som är gröna året om

Läs också: Vintergröna marktäckare som ger liv åt rabatten året om

Läs också: Vintergrön häck – 3 häcksorter som ger insynsskydd året om

 

 

Populära artiklar