Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Vintergrön häck – 3 häcksorter som ger insynsskydd året om

En vintergrön häck är ett utmärkt sätt att slippa insyn och samtidigt få en grön ombonad känsla i trädgården. Här tipsar vi om några av de mest populära och beprövade häckplantorna.

Av Bygghemma-redaktionen2023-11-30


Se hela vårt utbud av häckplantor


Vintergröna häckväxter som insynsskydd

Glöm staket som behöver målas om och bytas ut. Med en tät häck runt trädgården eller altanen skapar du din egen fristad utomhus. Men tänk på att vissa häckplantor som kategoriseras som vintergröna inte är lika täta eller tappar sina blad en bit in på vintern. En del är också bara tänkta som låga häckar och ger därför begränsat insynsskydd. Här nedan har vi listat tre populära alternativ för dig som är ute efter en hög häck som är grön och tät hela året.

 

Tuja Brabant

Thuja Brabant

Thuja Brabant är kanske den mest populära tuja-sorten. Det är en vintergrön tät häck som ger ett perfekt insynsskydd. Brabant är dessutom väldigt snabbväxande och lättetablerad. Döda och frostskadade grenar beskärs om vårvintern och putsning görs under augusti/sept. Klippes ej på höjden förrän 15 cm under önskad höjd.

Se fler tujor

 

Ädeltuja Smaragd

Ädelthuja Smaragd

Ädeltuja Smaragd är en lättodlad och snabbväxande tujasort, som passar lika bra i häckplantering som solitär. Växtsättet är pelarformat och upprätt höjd 3-6 meter. Smaragd är härdig och klarar de flesta lägen och väldränerade jordar. Den är vintergrön och aningen tätare än ”Brabant”. Beskärning är inte nödvändig men putsning kan ske i april och maj. Den går även bra att formklippa.

Se fler tujor

  

Idegran

Idegran

Hybrididegran Hicksii är en tålig planta som fungerar utmärkt som både hög häck eller som solitär. Den blir 2,5-4 meter hög och växer starkt upprätt, kompakt och brett. Barren är mörkgröna, mjuka, och platta och den får dekorativa röda bär. Den tål beskärning bra och kan därför formklippas efter önskemål. Idegran beskärs på våren innan växtstart eller under JAS-månaderna; juli, augusti och september.

 

Läs också: Plantera häck – det behöver du göra när du köper häckplantor på nätet

Läs också: Välj rätt häcksax – manuell, batteri, bensin eller elektrisk

Läs också: 5 låga barrväxter till en vintergrön rabatt

Läs också: Vintergröna buskar: 5 prydnadsbuskar som är gröna året om

 

Populära produkter under kategorin Häckplantor

Populära artiklar