Marktäckare växter – 5 sorter som skapar ett lummigt intryck

Vill du ge trädgården ett lummigt intryck? Satsa på marktäckande växter som kan bre ut sig längs med gången upp till huset, i rabatten eller under träd och större buskar. Här tipsar vi om fem populära sorter.

 

Se samtliga marktäckare

 

 

Perenn Myskmadra

Perenn Myskmadra

Myskmadran är en flerårig ört och utpräglad skuggväxt som förr torkades för sin angenäma kumarindoft. En perenn som sprider sig längs marken med småfingerflikiga nätta blad och små vita trattblommor som spricker upp från det friskt vintergröna bladverket. Passar utmärkt som kantinramning till skuggiga stengångar eller tidigt blommande marktäckare under högre prydnadsträd som t.ex. syren, azalea och blodbok.

KÖP HÄR: Perenn Myskmadra

 

 

Perenn Vintergröna

Perenn Vintergröna

Vintergrön marktäckare med mörkgröna småblad med små trattformade blå blommor som blommar direkt från rankan. Rankorna som skjuts ut från moderplantan skapar sig egna rötter vilket gör att den snabbt och lätt täcker barmarken. En mycket odlingsvärd marktäckare som trivs i de flesta jordar och lägen. Plantera under rhododendron, trollhassel och låt de vackra rankorna lummigt täcka marken.

KÖP HÄR: Perenn Vintergröna

 

 

Perenn Flocknäva

Perenn Flocknäva

Flocknävan är en lättskött och tacksam marktäckare som snabbt skapar fyllighet med sina täta finflikiga blad. Dessa vackra blommor är öppna och hålls samman av ett dekorativt färgat hölje. Stora ståndare och pistiller som träder fram och frökapseln står likt en näbb centrerat mitt mellan de stora kronbladen. Blomningen är riklig och på hösten skiftar de friskt gröna bladen till härliga höstfärger. Flocknävan är en något högre snabbväxande, tålig, blommande marktäckare som inte kräver alltför mycket underhåll.

KÖP HÄR: Perenn Flocknäva

 

 

Perenn Ull Eternell

Perenn Ull Eternell

Ge din perennrabatt det lilla extra med Ull Eternell som bildar en fin silvergrå inramning med sina vita blommor och silvergråskimrande blad. Blomningen står länge och även när högsommaren har passerat står de överblommade vackra blomsterstänglarna kvar långt in på hösten. Ull Eternell är en lättskött perenn som har en given plats i trädgården.

KÖP HÄR: Perenn Ull Eternell

 

 

Perenn Daggkåpa

Perenn Daggkåpa

Jättedaggkåpa är en fantastiskt vacker kantväxt eller marktäckare. Det gröna täta bladverket samlar dagg under natten som dekorativt ligger kvar till långt in på dagen. Riklig blomning med gula blomställningar hela sommaren. 3-4 st./meter som kantväxt och 7-9 st./kvm som marktäckare.

KÖP HÄR: Perenn Daggkåpa


Se samtliga marktäckare