Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Musskrämma bäst i test 2022: Vi jämför 3 avskräckare från Silverline

Vill du du bli av med möss och råttor utan att skada dem? I så fall kan en musskrämma vara rätt lösning för dig. Vi har jämfört tre populära avskräckare från Silverline.

Av Bygghemma-redaktionen2022-05-09

Se fler musskrämmor här


En mus- eller råttskrämma fungerar genom att de skickar ut ljudsignaler som skrämmer bort både möss och råttor från huset, sommarstugan, eller varför inte husbilen. De kan kopplas in direkt i eluttaget och är således perfekta för fritidshuset där de håller mössen borta året om, även när du inte är på plats. Dessutom finns batteridrivna modeller som därmed kan användas även där du inte har tillgång till el. Vissa modeller är utrustade med elektromagnetiska signaler som håller mössen borta från kablar, samt IP55-klassning som skyddar mot damm och fukt. I vår jämförelse har vi tittat närmare på tre olika avskräckare/musskrämmor från Silverline.

Så har vi jämfört musskrämmorna

För att jämföra musskrämmorna har vi tagit hänsyn till priset, hur stor täckningsyta den har, hur flexibel den är att använda (om den måste kopplas in ett eluttag eller inte) samt antalet extrafunktioner (såsom damm- och spolskydd och elektromagnetiska signaler).


Resultat: Musskrämma bäst i test 2022

Testvinnare: Avskräckare Silverline Mus och Råtta Mr130 Dg4 - Störst täckningsyta och flest extrafunktioner!

2:a plats: Avskräckare Silverline Mus och Råtta Mr80 Dg2 - Har elektromagnetisk pulsering som skyddar dina kablar!

3:e plats: Avskräckare Silverline Mus och Råtta Mr50 Battery - Batteridriven!Musskrämma bäst i test silverline¨'

Testvinnare! Avskräckare Silverline Mus och Råtta Mr130 Dg4

Passar dig som

letar efter en musskrämma för fuktiga eller dammiga miljöer, som täcker ända upp till 130 m² med eluttag, samt skyddar dina kabeldragningar.

Sammanfattning

Avskräckare Silverline Mus och Råtta Mr130 Dg4 sänder ut det unika ultraljudet A-Guard, ett varierat och väl anpassat ultraljud som avskräcker möss och råttor. A-Guard stör möss och råttors naturliga sätt att bete sig och kommunicera och skapar en odräglig miljö för djuren, vilket gör att de undviker det aktuella utrymmet.

För att ge ett maximalt skydd är MR130 DG4 utrustad med Double Guard, vilket är en kombination av A-Guard och Electro Pulse. Electro Pulse sänder ut elektromagnetiska pulseringar som avskräcker möss och råttor från att utnyttja kabeldragningar som springvägar.

MR130 DG4 täcker en öppen yta på upp till 130 m². Den är dessutom IP55-klassad (dammskyddad och spolsäker) och utrustad att tåla tuffare miljöer såsom garage, källare, vind, stall och krypgrund. Ljudet påverkar inte människor eller husdjur (undantaget tamgnagare) och skapar inte resistens hos de avsedda djuren. Stör inte heller annan elektronisk utrustning.

Rek pris: 1 135 kr
Maximal yta:
Drift: Eluttag
Djup: 410 mm
Höjd: 130 mm
Bredd: 202 mm

Fördelar

+ Täcker 130 m²
+ Skyddar kabeldragningar
+ Fukt- och dammsäker

KÖP HÄR: Avskräckare Silverline Mus och Råtta Mr130 Dg4

 

Musskrämma bäst i test Silverline Mr80

2:a plats. Avskräckare Silverline Mus och Råtta Mr80 Dg2

Passar dig som

vill ha en musskrämma som täcker upp till 80 m² med tillgång till eluttag samt skyddar kabeldragningar.

Sammanfattning

Avskräckare Silverline Mus och Råtta Mr80 Dg2 sänder ut det unika ultraljudet A-Guard, ett varierat och väl anpassat ultraljud som avskräcker möss och råttor. A-Guard stör möss och råttors naturliga sätt att bete sig och kommunicera och skapar en odräglig miljö för djuren, vilket gör att de undviker det aktuella utrymmet.

För att ge ett maximalt skydd är centralenheten MR80 DG2 utrustad med Double Guard®, vilket är en kombination av A-Guard® och Electro Pulse®. Electro Pulse® sänder ut elektromagnetiska pulseringar som avskräcker möss och råttor från att utnyttja kabeldragningar som springvägar.

MR80 DG2 enheten täcker en öppen yta på upp till 80 m². Ljudet påverkar inte människor eller husdjur (undantaget tamgnagare) och skapar inte resistens hos de avsedda djuren. Stör inte heller annan elektronisk utrustning.

Rek pris: 815 kr
Maximal yta: 80 m²
Drift: Eluttag
Djup: 350 mm
Höjd: 130 mm
Bredd: 190 mm

Fördelar

+ Täcker 80 m²
+ Skyddar kabeldragningar

KÖP HÄR: Avskräckare Silverline Mus och Råtta Mr80 Dg2

 

Musskrämma bäst i test Silverline Mr50

3:e plats. Avskräckare Silverline Mus och Råtta Mr50 Battery

Passar dig som

vill ha en musskrämma som fungerar även där du inte har tillgång till eluttag.

Sammanfattning

Avskräckare Silverline Mus och Råtta Mr50 Battery sänder ut det unika ultraljudet A-Guard, ett varierat och väl anpassat ultraljud som avskräcker möss och råttor. A-Guard stör möss och råttors naturliga sätt att bete sig och kommunicera och skapar en odräglig miljö för djuren, vilket gör att de undviker det aktuella utrymmet.

MR50 Battery-enheten täcker en öppen yta på upp till 50 m². Ljudet påverkar inte människor eller husdjur (undantaget tamgnagare) och skapar inte resistens hos de avsedda djuren. Stör inte heller annan elektronisk utrustning. Den är batteridriven (3 x LR20) för användning i utrymmen utan el som t.ex. husvagn, förråd, sommarstugor etc.

Rek pris: 709 kr
Maximal yta: 50 m²
Drift: Batteri
Djup: 350 mm
Höjd: 130 mm
Bredd: 190 mm

Fördelar

+ Batteridriven
+ Lågt pris

KÖP HÄR: Avskräckare Silverline Mus och Råtta Mr50 Battery


Läs också: Stångsax test


Läs också: Grensåg test