Odla tomater inomhus – 3 sorter som trivs i fönstret

Du behöver inte ha trädgård eller ens balkong för att kunna njuta av egenodlade tomater. Det går att odla tomater inomhus om du bara väljer rätt sort. Här tipsar vi om tre sorter som ger skörd i ett soligt fönster.


Läs också: Odla tomater – 10 enkla steg från sådd till skötsel


Odla tomater inomhus

Om du har fönster som har många timmars solljus går det utmärkt att odla tomater inomhus på fönsterbrädan. Tänk dock på att välja mindre tomatsorter som inte blir så höga och att hålla jorden fuktig!

 

 

Tomat Tiny Tim 

1. Tomat Nelson Garden Tiny Tim

Tomat Tiny Tim från Nelson Garden är en lättodlad körsbärstomat som passar perfekt för odling i kruka, t.ex. på balkong eller i fönsterkarm. De små röda tomaterna skördas efter hand. Fullvuxen höjd 30-40 cm.

KÖP HÄR: Tomat Nelson Garden Tiny Tim

 

 

Växtkapslar Click & Grow Smart Garden Gula Minitomater 

2. Växtkapslar Click & Grow Smart Garden Gula Minitomater

Växtkapslar Click & Grow Smart Garden Gula Minitomater är tre extra växtkapslar till din Smart Garden. Du behöver Smart Garden Start kit för att kunna använda dessa kapslar.

KÖP HÄR: Växtkapslar Click & Grow Smart Garden Gula Minitomater

 

 

Tomat Nelson Garden Tigerette Cherry Organic

3. Tomat Nelson Garden Tigerette Cherry Organic

Tomat Tigerette Cherry Organic från Nelson Garden är en gulbladig variant av Tigerette Cherry. Den uppstod först som en gul mutation hos tomatkungen Åke Truedsson på 1980-talet. Tomaten är perfekt att odla i kruka och ska skördas efter hand. Fullvuxen höjd 50-60 cm.

KÖP HÄR: Tomat Nelson Garden Tigerette Cherry Organic


Läs också: Inreda balkong: Odla, vila, sola och njut!