Sågbord universal – 3 sågbord som passar de flesta kap- och geringssågar

Är du på jakt efter ett sågbord? Många sågbord på marknaden är anpassade efter en viss modell av såg. Men det finns också de som är universal-sågbord. Här tipsar vi om tre modeller som funkar till de flesta kap- och geringssågar.


Läs också: Bäst i test kapsåg 2020


Det ska du tänka på när du köper sågbord

För dig som ska såga mycket eller ofta är ett stabilt sågbord en ovärderlig hjälp. Sågbordet ser till att du får ordentligt stöd för det material du arbetar med och att du inte behöver använda ena handen till att hålla materialet. Det innebär att du kan såga betydligt snabbare och säkrare och dessutom utföra moment som annars hade varit svåra att genomföra. Många sågbord är anpassade för sågar av ett särskilt märke eller en viss modell, men det finns även de som är mer flexibla och kan användas till de flesta såg- och kapverktyg. Vissa sågbord går också att ställa in så att du får rätt arbetshöjd och andra går att fälla ihop för en smartare förvaring och transport.


3 sågbord som passar de flesta kap- och geringssågar

 

Sågstativ DE7400 Dewalt
Sågbord från Dewalt med universalbyglar som passar de flesta kap- och geringssågar. Lättviktskonstruktion i aluminium och infällbara ben för enkel transport. Stora hjul som enkelt rullar över trappsteg och ojämnheter.

KÖP HÄR: Sågstativ DE7400 Dewalt

 

Arbetsbord Bosch GTA 3800 Professional
En sågbänk från Bosch som passar i stort sett alla kap- och geringssågar samt kombisågar. Den låga vikten i kombination med ergonomiska bärhandtag gör bordet lätt att transportera. Ett flexibelt bord som klarar både långa och breda arbetsstycken. 

KÖP HÄR: Arbetsbord Bosch GTA 3800 Professional

 

Sågbord Makita DEAWST06
Kompakt sågbänk som passar till de flesta kap- och geringssågar där hålbilden på sågen är rak. Endast är 115 cm lång i transportläge med långa justerbara materialstöd upp till 255 cm. justerbart stödben för ojämna underlag.

KÖP HÄR: Sågbord Makita DEAWST06


Se samtliga sågbord

Läs också: Bäst i test sticksåg 2020