Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Sågbord universal – 3 sågbord som passar de flesta kap- och geringssågar

Är du på jakt efter ett sågbord? Många sågbord på marknaden är anpassade efter en viss modell av såg. Men det finns också de som är universal-sågbord. Här tipsar vi om tre modeller som funkar till de flesta kap- och geringssågar.

Av Bygghemma-redaktionen2021-04-28


Läs också: Bäst i test kapsåg


Det ska du tänka på när du köper sågbord

För dig som ska såga mycket eller ofta är ett stabilt sågbord en ovärderlig hjälp. Sågbordet ser till att du får ordentligt stöd för det material du arbetar med och att du inte behöver använda ena handen till att hålla materialet. Det innebär att du kan såga betydligt snabbare och säkrare och dessutom utföra moment som annars hade varit svåra att genomföra. Många sågbord är anpassade för sågar av ett särskilt märke eller en viss modell, men det finns även de som är mer flexibla och kan användas till de flesta såg- och kapverktyg. Vissa sågbord går också att ställa in så att du får rätt arbetshöjd och andra går att fälla ihop för en smartare förvaring och transport.


3 sågbord som passar de flesta kap- och geringssågar

Sågbord DWE74911 Dewalt

Sågbord från Dewalt som är kompatibelt med de flesta kap- och geringssågar. De stora hjulen rullar enkelt över trappsteg och ojämnheter. Sågbordet har infällbara ben och en lättviktskonstruktion vilket underlättar vid transport.

KÖP HÄR: Sågbord DWE74911 Dewalt

 

 

Sågbord Bosch PTA 2400

En sågbänk från Bosch som låter dig jobba i ergonomisk arbetshöjd. Bordets allroundfäste passar alla Bosch-kap/gersågar samt de flesta andra märken på marknaden. Det har stabila sidostöd för sågning av långa paneler, fot med höjdinställning så att det står stadigt och den är smidig och bekväm att transportera till arbetsplatsen.

KÖP HÄR: Sågbord Bosch PTA 2400

Sågstativ DE7400 Dewalt
Ytterligare ett sågbord från Dewalt med universalbyglar som passar de flesta kap- och geringssågar. Stativet är designat så att man kan transportera stativet medan sågen är monterad.

KÖP HÄR: Sågstativ DE7400 Dewalt


Se samtliga sågbord


Läs också: Bäst i test sticksåg

Läs också: Bygga utekök – 5 heta tips 

 

Populära produkter under kategorin Sågbord