Bäst i test fläktar 2020: Vi jämför 3 fläktar till sovrummet

Var förberedd när värmen slår till! Här tittar vi närmare på tre fläktar som svalkar skönt i sommar.

 

Vad ska jag tänka på när jag köper fläkt?

En traditionell fläkt minskar inte lufttemperaturen utan svalkar dig genom det luftflöde som uppstår. Vill du ha ännu mer effekt kan du kyla ner luften genom att placera en skål med is framför fläkten eller placera fläkten nära ett öppet fönster för att dra in utomhusluften om det är svalare ute än inne. Det kan också vara en fördel att placera fläkten nära golvet eftersom det ofta är något kallare där.

Den stora fördelen med traditionella fläktar är att de är relativt billiga i inköp och är lätta att flytta runt mellan olika rum. De finns bland annat som bordsfläktar eller golvstående samt med eller utan roterande blad. Vissa modeller har även tiltningsmöjlighet eller så kallat oscilleringsreglage, där luftflödet rör sig från höger till vänster.

 

Redaktionens bäst i test fläktar 2020

1. Termo Wind

2. Gnosjö Klimatprodukter Ø420 mm

3. Emerio 40 cm på Stativ i Trä

 

 

Golvfläkt

Testvinnare! Fläkt Termo Wind

Passar dig som
är ute efter en prisvärd fläkt som går att ha i oscillerande läge.

Sammanfattning
Yteffektiv tornfläkt i golvmodell. Effekt på 40 watt och tre olika hastigheter att välja på. Den går även att ställa in i två vindlägen; oscillerande eller fast läge. Rek. pris: 499 kr

Kundomdömen
Kundernas genomsnittsbetyg var 4 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är tystgående och ger kall luft, men strömsladden upplevs något kort. Omdömena kommer från bygghemma.se.

KÖP HÄR: Kalluftsfläkt Termo Wind

 

 

Kalluftsfläkt

2:a plats. Kalluftsfläkt Gnosjö Klimatprodukter Ø420 mm

Passar dig som
har ont om plats och uppskattar högt säkerhetstänk.

Sammanfattning
Kompakt bladlös fläkt med en effekt på 30 watt. Fläkten är justerbar i 360 grader och har steglöst effektläge. Levereras med fjärrkontroll. Rek. pris: 995 kr.

Kundomdömen
Kundernas genomsnittsbetyg var 2 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den känns säker med småbarn eftersom att den är bladlös men att den är ganska högljudd. Omdömena kommer från bygghemma.se.

KÖP HÄR: Kalluftsfläkt Gnosjö Klimatprodukter Ø420 mm

 

 

Golvfläkt

3:e plats. Golvfläkt Emerio 40 cm på Stativ i Trä

Passar dig som
Uppskattar design och vill ha en fläkt där luftflödet går att anpassa på många olika sätt.

Sammanfattning
Elegant och stadig golvfläkt med en effekt på 50 watt. Tre hastigheter och oscillerande fläkthuvud gör att du kan anpassa luftflödet. Fläkten är höj- och sänkbar och vinkeln på fläkthuvudet går att justera. Säkerhetsgaller skyddar de fyra fläktbladen. Rek. pris: 1 399 kr.

Kundomdömen
Kundernas genomsnittsbetyg var 1,8 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är stark men låter mycket. Omdömena kommer från prisjakt.se.

KÖP HÄR: Golvfläkt Emerio 40 cm på Stativ i TräSe alla golvfläktar här

Se alla bordsfläktar här

 

Tips! Portabel AC för ett riktigt skönt inomhusklimat 

Vill du ha det extra svalt i sovrummet kan vi tipsa om en portabel AC. Varför inte Electrolux portabla luftkonditionering EXP26U338CW som har en enastående kylkapacitet samtidigt som den använder minimal mängd energi. Den har dessutom en inbyggd avfuktare med kapacitet på 1,2 liter per timme. Läs mer här