Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Bra badrumsbelysning: Här är den nya smarta belysningen som anpassar sig efter dina behov

Vad sägs om en badrumsbelysning som går att justera beroende på vad du gör eller vilket humör du är på? Eller en spegelbelysning som är optimerad för sminkning och rakning? Här tittar vi närmare på två spännande nyheter som tar ljussättningen i badrummet till en ny nivå.

Av Bygghemma-redaktionen2022-04-11

 

I år har Svedbergs lanserat ett nytt spegelskåp och en ny badrumsspegel, där stort fokus har lagts på belysningen. Vi på redaktionen blev förstås nyfikna och tog kontakt med deras produktutvecklare Tobias Avaheden för att ta reda på vad som gör belysningen speciell.

– Tänk att du vaknar mitt i natten och behöver besöka badrummet. Så fort du tänder lysknappen sticker det i ögonen och du skickar uppväckningssignaler till din hjärna. Med belysningen i vårt nya spegelskåp Skuru kan du istället ställa in ljuset till ett varmt rött sken, vilket gör att du har lättare att somna om sen, berättar Tobias Avaheden.

Tobias menar att vi har olika behov av ljus beroende på ålder och hur vi använder badrummet. Och att upplevelsen av ljus påverkas av vilken tid på dygnet det är.

– Det här är något vi har jobbat hårt med. Det är därför du inte bara kan justera ljusstyrkan i Skuru utan även färgtemperaturen. Till vardags är det till exempel bäst med ett varmt vitt ljus för att rummet ska upplevas ljust och rent, och ska du se detaljer i ansiktet eller städa är det en fördel att välja ett kallt blått ljus. Det röda varma ljuset är bra på natten eller om du vill ha en mysigare belysning när du ligger i badet.

 

Spegelskåp Skuru
Spegelskåpet Skuru finns i olika storlekar och med både enkel och dubbel spegel. Foto: Svedbergs.

 

Ni kallar Skuru för ett premiumskåp, vad innebär det?

– Skuru ingår i vår nya spegelskåpsserie där flexibilitet är ett ledord. Här räknas både insidan och utsidan. Vi har satsat stort på ett modernt formspråk som passar många olika stilar men också lagt mycket tanke på funktion. Bland annat är avdelare och hyllor flyttbara, så att du kan anpassa förvaringen efter just dina produkter, speglarna har en extra vid öppningsvinkel som gör det lättare att stå flera bredvid varandra och insidan följer alltid spegelskåpets färg, för att nämna några saker, säger Tobias.

 

“Selfie” – spegeln som är optimerad för sminkning och rakning

Förutom Skuru har Svedbergs också lanserat en ny rund spegel med integrerad LED-belysning. Selfie som spegel heter har ett ljus som är anpassat för att få bort skuggor i ansiktet och underlättar därmed vid till exempel sminkning och rakning.

– Jag skulle säga att Selfie passar särskilt bra för den som är intresserad av design och inredning. Spegeln har ett minimalistiskt uttryck och belysningen är inbyggd bakom en frostad ram, vilket ger ett väldigt snyggt och behagligt ljus. Dessutom är den dimbar. Men självklart passar spegeln även dem som bara uppskattar hög kvalitet och en bra och energisnål belysning, poängterar Tobias.

 

Spegel Selfie
Spegeln Selfie har ett inbyggt behagligt ljus. Foto: Svedbergs.

 

Skulle du själv rekommendera ett spegelskåp eller en spegel?

– Det är förstås en smaksak och en fråga om behov och hur stort badrum man har. Personligen tycker jag att förvaring är en av de viktigaste sakerna i ett badrum och jag gillar verkligen det praktiska med ett riktigt bra spegelskåp. Men visst kan man ha förvaringen i ett väggskåp eller en kommod om man tycker att det är snyggare med en enkel spegel. Det jag absolut inte skulle välja bort är en bra belysning. Det behövs i alla badrum oavsett storlek och personlig smak.


KÖP HÄR: Spegel Selfie Rund

KÖP HÄR: Spegelskåp Skuru

Samtliga produkter från Svedbergs

 

Fakta om Skuru spegelskåp

Svedbergs nya premiumskåp i skandinavisk design med avancerad belysning som kan justeras efter tillfälle.

• Energieffektiv mjuk dimbar belysning
• Dimbar färgtemperatur (2 700- 6 400K)
• Vred på spegelskåpet för att styra belysningen
• Prylhållarmagnet
• Avdelare spegelskåp ingår i 60, 80, 100 cm
• EasyMount upphängning snabb, enkel och säker montering av spegelskåpet på väggen
• Justerbart premium-gångjärn med integrerad dämpning
• Speglar med en vid öppningsvinkel på 125° som gör det lättare att stå flera bredvid varandra i badrummet och möjliggör enklare städning.
• Flyttbara härdade glashyllor
• Eluttag i skåpets övre högra hörn, går vid installation att ändra till vänster sida
• Enklare att justera speglarna och minimal glipa mellan speglar
• Duradry lackproccess
• Svensktillverkad
• 10 års Garanti
• IP 44 - certifierad
• Levereras färdigmonterad och tredjepartscertifierad el-komponenter

 

Skuru spegelskåp
I Skuru är avdelare och hyllor flyttbara och insidan följer alltid spegelskåpets färg. Foto: Svedbergs.

 

Fakta om Selfie rund spegel

Svedbergs spegel Selfie har ett stilrent och minimalistiskt uttryck samt LED-belysning bakom den frostade ramen. Styrkan på ljuset justerar du enkelt genom touch panelen på spegeln.

• Energieffektiv LED-belysning 3400 K
• Dimbar belysning med touch knapp på spegeln
• Frostat fält runt spegeln släpper behagligt fram ljuset
• IP 44 – certifierad
• 10 års Garanti

 

Andra som läste artikeln läste också