Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Stenplattor till uteplats – 7 olika stiltips

Att välja stenplattor till din uteplats är ett stilrent val som samtidigt ger dig möjlighet att leka med djup och form. I denna artikel ger vi dig tips på stenplattor i sju olika stilar.

Av Bygghemma-redaktionen2022-09-06


Se hela vårt sortiment inom marksten här
 

Läs också: Så bygger du en trappa i trädgården med blocksteg

 

Att välja stenplattor till uteplatsen kan vara både roligt och svårt. Fördelen med stenplattor är att materialet är hållbart, lätt att underhålla och ger ett stilrent intryck. Här nedan bjuder vi på några av våra favoritplattor just nu!


Klassisk marksten

Klassiska stenplattor till uteplatsen

Rustik är en lättlagd marksten som för tankarna till gamla gator och torg. Stenen är trumlad för att få sin speciella karaktär med lätt slitna kanter. Rustik kan gärna kombineras med S:t Eriks släta plattor för en varierad beläggning på både större och mindre ytor.

Lantliga plattor utomhus

Lantliga stenplattor till uteplatsen

Rustik Struktur skapar liv och skuggspel från dess yta. Denna struktur är en nyansrik marksten som får sin prägel av sin strukturerade ovanyta och den melerade färgen. Den rekommenderas speciellt för trädgårds- och villa miljöer. Rustik struktur har distanser i sidorna som garanterar en jämn fog. Tack vare meleringen blir ytan varierad med färgtoner som smälter in i varandra och du slipper blanda själv.

Livfulla små stenplattor

Små stenplattor till uteplatsen

Scala är ett produktsortiment med helt plana, ofasade markstenar och betongplattor. Med sina rena linjer blir ytan tidlös i sitt uttryck och ger slät yta med diskreta fogar. Scala är väl anpassad för passager med kund- och bagagevagnar och passar därför utmärkt där det finns höga krav på lätt framkomlighet och jämna ytor, i såväl offentliga som privata miljöer.

Romantisk betongsten

Romantiska stenplattor till uteplatsen

Kaprifol Antracit Helpall från S:t Eriks dekorplattan som är mer än bara en plattbeläggning. Trädgårdsplattan Kaprifol blev en given favorit redan från start. Betongplattorna Kaprifol har en romantisk prägling i form av stiliserade blomslingor.

Vackra enkla plattor

Enkla stenplattor till uteplatsen

Klassik Naturgrå Helpall från S:t Eriks en slät betongplatta med oändliga möjligheter och flera användningsområden. Resultatet blir en stilren och slät markbeläggning som är mycket funktionell och vacker i sin enkelhet.

Lyxig sten till uteplatsen

Enkla stenplattor till uteplatsen

Vision från S:t Eriks är en stålkuleblästrad platta som skapar lyxkänsla. Det är en exklusiv trädgårdsplatta med en yta som varsamt blästras för att få fram naturstenen ballasten. Tack vare tillverkningsmetoden och den dekorativa ballastens ytan får Vision en unik färgbeständighet.

Modern betongplatta

Moderna stenplattor till uteplatsen

Structura Havanna Helpall från S:t Eriks tillhör våra exklusiva betongplattor med känsla av huggen skiffer. Ytan har oregelbundet mönster och ger den lagda ytan karaktär. En mycket snygg stenplatta för dig som vill skapa en modern och självsäker uteplats.

Se fler stenplattor här 


Läs också: Så bygger du en snygg stentrappa vid husets entré

Populära produkter under kategorin Marksten

Platta S:t Eriks Chateau Noir Helpall

Leveranstid 2-4 veckor

Platta S:t Eriks Structura Lava Helpall

Leveranstid 2-4 veckor

Platta S:t Eriks Structura Havanna Helpall

Leveranstid 2-4 veckor

Marksten S:t Eriks Rustik Antracit Helpall

Leveranstid 2-4 veckor