Här är tapeterna som är hetast 2020

Lekfulla mönster och varma kulörer är något vi kommer att se mer av under 2020. Vi har tittat närmare på årets tapeter och hittat fem trendiga favoriter som håller över tid.

 

Läs också: Här är tapeterna barnen älskar

 

I år är det lekfulla mönster som gäller, gärna i runda mjuka former eller klassiska rutmönster. Kulörerna är jordnära och varmare än de varit tidigare. Olika nyanser av beige, greige och ljust brun kommer stort. Men också pastell och naturligt blå. Förutom det klassiskt hållbara hämtas inspirationen även från 1970- och 80-tal.

 

 

Tapet

Tapet Boråstapeter The Apartment Venice

En nyhet från Boråstapeter. Kollektionen The Apartment är en modern, stilren hyllning till de nonchalanta 1970- och 1980-talen, då det italienska designkollektivet Memphisgruppens lekfulla, färgglada design satte tonen. Venice är en sofistikerad tapet skapad med inspiration från Venedigs vackra husfasader och fönsterluckor. Det grafiska mönstret finns i tre färgställningar, alla med olika uttryck.

KÖP HÄR: Tapet Boråstapeter The Apartment Venice B3052

 

 

Tapet

Tapet Duro Natur Elips

Natur är en kollektion som har naturen som inspirationskälla, där det skandinaviska landskapet tolkas. Det vackert avskalade och harmoniska är i fokus och mönstertolkningen innehåller allt från blomstrande naturalism till grafisk enkelhet. Ellipsformen återkommer med jämna mellanrum i flera av Duros kollektioner ända sedan början av 30-talet. De har valt att lyfta upp stilen igen, färgsatt med dimmiga pasteller i guld och svart.

KÖP HÄR: Tapet Duro Natur Elips 383-01

 

 

Tapet

Tapet Engblad & Co Coloured Arch

Arch är en exklusiv, grafisk tapet med mjukt välvda, ljusa bågar mot en mörkare blekgul botten. Det rytmiska mönstret skapar djup och liv samtidigt som den nedtonade färgskalan gör ett lugnt, sobert intryck på väggen. Skandinavisk och modern men också tidlös i uttrycket. Samma tapet finns också i tre andra pastellnyanser: grön, blå och rosa.

KÖP HÄR: Tapet Engblad & Co Coloured Arch 8961

 

 

Tapet

Tapet Paintpart Lantligt & Modernt

Kollektionen hämtar inspiration från det lantliga och genuina folkhemmet, där vita inredningsdetaljer matchas med moderna och stilrena tapeter. Dagens lantliga stil får oss att känna både trygghet och lyx.

KÖP HÄR: Tapet Paintpart Lantligt & Modernt 4931-5

 

 

Tapet

Tapet Mimou Spry Vit

Spry är inspirerad av oasisblock - stommen för blomsterarrangemang. Mönsterbilden byggs upp av ojämna kuber med lätt naggade kanter i akvarell vilket ger tapeten ett mjukt och harmoniskt intryck trots den kantiga och grafiska formen. Spry finns i tre färgställningar som förmedlar olika uttryck.

KÖP HÄR: Tapet Mimou Spry Vit

 

Se alla tapeter här