Välj rätt förrådsdörr – 3 populära dörrar till varm- eller kallförrådet

Är du på jakt efter en förrådsdörr? Här reder vi ut vad du ska tänka på innan du slår till och passar på att tipsa om fyra populära modeller.

 

Läs också: 7 saker du bör ha koll på om du vill skaffa kodlås till ytterdörren

 

Vad ska jag tänka på när jag köper förrådsdörr?

Olika typer av förråd kräver olika typer av dörr. Om du har ett kallförråd, det vill säga ett förråd där temperaturen är densamma både utomhus och inne, ska du köpa en kallförrådsdörr. Har du ett varmförråd med begränsad uppvärmning ska du istället köpa en varmförrådsdörr. Förrådsdörrar ska aldrig användas till utrymmen där innertemperaturen överstiger 18 grader. I dessa fall är det vanlig dörr som gäller.

Många förrådsdörrar är obehandlade för att du ska kunna anpassa kulören till huset. Om du köper en obehandlad dörr är det viktigt att du behandlar dörren med till exempel en pigmenterad oljelasyr eller heltäckande färg för utomhusbruk direkt i samband med monteringen.

Det är också viktigt att ha i åtanke att alla nyare dörrar är tillverkade i ett specifikt standardmått. Behöver du en förrådsdörr till en äldre byggnad är det därför viktigt att du mäter dörrhålet noga, så att du är säker på att den nya dörren passar.

 

 

Förrådsdörr

Förrådsdörr Scandidoor Vindeln Bok

Isolerad förråds- eller friggebodsdörr. Karm av gran och tröskel tillverkad i bok. Dörrbladet är 43 mm och tillverkat av två tjocka bok-plywoodskivor med mellanliggande polystyrenisolering. Dörrbladet har även en monterad sparkplåt av aluminium. Dörrblad och karm levereras grundmålade från fabrik.

KÖP HÄR: Förrådsdörr Scandidoor Vindeln Bok

 

 

 

Förrådsdörr

Förrådsdörr FSD1 Furupanel

Förrådsdörr i furupanel, perfekt till varmförrådet eller sommarstugan. Dörren har tröskel av ädelträ och tätningslist i dörrblad. Dörren levereras obehandlad och behöver täckmålas omedelbart vid montering.

KÖP HÄR: Förrådsdörr FSD1 Furupanel

 

 

Förrådsdörr

Kallförrådsdörr Swedoor I40G

Förrådsdörr med mycket enkel isolering som endast ska användas för ouppvärmda utrymmen med liten eller ingen temperaturskillnad mellan inne och ute. Dörren är beklädd med klassisk furu, som måste behandlas i samband med montering.

KÖP HÄR: Kallförrådsdörr Swedoor I40G

 

Se alla förrådsdörrar här