Välj rätt trappgrind – 3 barngrindar som gör hemmet säkert

Har du småbarn eller husdjur hemma? Då kan det vara klokt att installera barngrindar i trappen eller i dörröppningen mellan olika rum. Här går vi igenom vad du ska tänka på inför köpet och passar på att tipsa om tre prisvärda grindar.


Läs också: Belysning trappa – 3 bra sätt att ljussätta en trappa  

Läs också: Bäst i test robotdammsugare 2020


Välja trappgrind

Om du har trappor hemma och barn som börjat krypa är det hög tid att införskaffa barngrindar. Tänk på att du både behöver ha en grind uppe och en nere för att hindra barnet från att klättra upp och sen trilla ner. Det kan också vara smart att installera barngrindar till fler rum som kanske innehåller mycket småsaker som är lätta för ett barn att stoppa i munnen eller rum där du förvarar saker du är extra rädd om. Eller till balkong-/altandörren om du vill kunna ha den öppen för att vädra. Självklart funkar grindarna också för dig som t.ex. har hund hemma.     

Trappgrindar är enkla att installera själv och det medföljer monteringsinstruktioner i köpet. En del grindar kräver att man skruvar fast dem i väggen/trappan medan andra sitter uppe helt av sig själva genom att de “trycks” mot väggen/trappan på båda sidor. Grindarnas bredd kan anpassas utifrån deras breddintervall, som anger hur bred dörr-/trappöppningen får vara för att grinden ska funka. Dessutom går det oftast att köpa till separata förlängningar om det skulle behövas.  

 

3 prisvärda trappgrindar  

Trappgrind Stadig

Stadig är en säkerhetsgrind som går utmärkt att använda som trappgrind eller i dörröppning. Grinden går att öppna åt båda hållen. Monteras i vägg eller trappa med skruvar. Klarar breddintervallet 605-1020 mm.

KÖP HÄR: Trappgrind Lundbergs Stadig Lackad Bok

 

Trappgrind Lundbergs Trofast Vit

Trofast är en säkerhetsgrind för barn eller husdjur, som framförallt tänkt att användas nertill i en trappa eller i dörröppning. Det är en så kallad tryckmonterad grind som monteras utan skruvar. Den klarar breddintervallet 730-805 mm och förlängare finns att köpa till så att den blir: Med 1 förlängare är breddintervallet 795-870 mm, 2 förlängare 860-935 mm och 3 förlängare 925-1000 mm.

KÖP HÄR: Trappgrind Lundbergs Trofast Vit

  

Trappgrind Modig

Modig är en grind som framförallt tänkt att användas nertill i en trappa eller i dörröppning. Det är en så kallad tryckmonterad grind som monteras utan skruvar. Den klarar breddintervallet 735-796 mm och förlängare finns att köpa till så att den blir: Med 1 förlängare är breddintervallet 796-865 mm, 2 förlängare 860-933 mm och 3 förlängare 925-998 mm.

KÖP HÄR: Trappgrind Lundbergs Modig Svart


Se samtliga barn- och trappgrindar

Läs också: Renovera trappa – 7 enkla steg