Dvärgpraktspirea 15-20cm, 10st

Dvärgpraktspirea 15-20cm, 10st
Dvärgpraktspirea 15-20cm, 10st
Dvärgpraktspirea 15-20cm, 10st
Dvärgpraktspirea 15-20cm, 10st
Rek. pris  605 kr/frp
550 kr/frp
Åter i lager 2020-10-15 

Beskrivning

Gröna blad och vitrosa blommor i juni-juli. Liten friväxande häck.
Dvärgpraktspirea bildar en låg kompakt häck med gröna blad och vitrosa blommor i juni-juli. Den har ett lågt rundat nästan kuddformat växtsätt. Lämplig som låg häck eller marktäckare. Beskäres på vårvintern för rikligare blomning. Vill helst ha sol men klara halvskugga.

Vi har ett av branschens största sortiment av frilandsodlade (barrotade) häckväxter. Det är ett sortiment som vanligtvis är svårt att komma över för den vanliga husägaren. Fördelen för dig som kund är större, grövre och mer förgrenade plantor med ett mer utvecklat rotsystem. Man skulle kunna säga att plantorna är mer ”på gång” och rätt hanterat så når man snabbare det resultat man tänkt sig.

För att plantorna inte ska tappa i kvalitet rekommenderar vi att du tar emot dina plantor snarast möjligt efter du fått en avisering från oss. Tänk på att det är levande material.

Leveransstorlek: Höjd 15-20 cm

Säsong för barrotad häck är från mars till ca midsommar och oktober till december. Barrotade häckplantor bör inte planteras under sommaren då vädret är alldeles för varmt och soligt och kommer då inte orka att etablera sig. Ska du plantera under sommaren, välj då istället en krukodlad häck.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Dokument

Egenskaper

Varumärke@Plant
Art.Nr.GTG10762
TypSpirea
Färg BlomningRosa
LägeSol
UtförandeFrilandsodlade
Färg LövverkGrön
Åtgång3-4 st/meter
BlomningstidJuni-Juli
JordmånLätt och näringsrik
Zon1-6
Uppskattad leveranshöjd15-20 cm
VintergrönNej
Latinskt NamnSpirea jap. Little princess
Antal10 st/frp