Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Häckberberis 30-50cm, 10st
Häckberberis 30-50cm, 10st
Häckberberis 30-50cm, 10st

Häckberberis
30-50cm, 10st

375 kr/frp
Tillfälligt slut: 

Sammanfattning

Tät förgrenad taggig. Små gröna blad. Gula blommor i maj. Röda bär på hösten.
Varumärke

Beskrivning

Tät förgrenad taggig. Små gröna blad. Gula blommor i maj. Röda bär på hösten.
Häckberberis är en tålig tätvuxen häck med små gröna blad som blir röda på hösten. Den blommar med gula blommor i maj och sätter röda dekorativa små frukter på hösten som hänger kvar länge. Den är lättskött och bildar snabbt en tät häck som är lätt att forma. De röda frukterna tillsammans med den röda höstfärgen bidrar till sortens popularitet.

Vi har ett av branschens största sortiment av frilandsodlade (barrotade) häckväxter. Det är ett sortiment som vanligtvis är svårt att komma över för den vanliga husägaren. Fördelen för dig som kund är större, grövre och mer förgrenade plantor med ett mer utvecklat rotsystem. Man skulle kunna säga att plantorna är mer ”på gång” och rätt hanterat så når man snabbare det resultat man tänkt sig.

För att plantorna inte ska tappa i kvalitet rekommenderar vi att du tar emot dina plantor snarast möjligt efter du fått en avisering från oss. Tänk på att det är levande material.

Säsong för barrotad häck är från mars till ca midsommar och oktober till december. Barrotade häckplantor bör inte planteras under sommaren då vädret är alldeles för varmt och soligt och kommer då inte orka att etablera sig. Ska du plantera under sommaren, välj då istället en krukodlad häck.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Dokument

Recensioner (1)

Egenskaper

Varumärke@plant
Art.Nr.101025-10
TypÖvriga häckplantor
Färg BlomningGul
LägeSol/Halvskugga
UtförandeFrilandsodlade
Färg LövverkGrön
Åtgång3-4 st/meter
BlomningstidJuni
JordmånUtan krav
Zon1-6
Uppskattad leveranshöjd30-50 cm
VintergrönNej
Latinskt NamnBerberis thungbergia
Antal10 st/frp