Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Häckoxbär Goliat 60-100cm, 5st
Häckoxbär Goliat 60-100cm, 5st
Häckoxbär Goliat 60-100cm, 5st

Häckoxbär Goliat
60-100cm, 5st

515 kr
Tillfälligt slut: 

Sammanfattning

Stora mörkgröna blad. Rosavita blommor i maj/juni och svarta bär på hösten. Vacker rödbrun höstfärg
Varumärke

Beskrivning

Stora mörkgröna blad. Rosavita blommor i maj/juni och svarta bär på hösten. Vacker rödbrun höstfärg
Häckoxbär är en tålig och bra häck. Stora mörkgröna blad ger en lummig häck. Häck från en halv meter upp till 2m som kan beskäras när som helst under året. Blommar med Rosavita blommor i maj/juni och sätter svarta bär fram mot hösten. Den har en vacker rödbrun höstfärg.

Vi har ett av branschens största sortiment av frilandsodlade (barrotade) häckväxter. Det är ett sortiment som vanligtvis är svårt att komma över för den vanliga husägaren. Fördelen för dig som kund är större, grövre och mer förgrenade plantor med ett mer utvecklat rotsystem.

Krukodlade häckplantor har betydligt svårare att sprida sina rötter och man missar något eller några år vid etableringen.

För att plantorna inte ska tappa i kvalitet rekommenderar vi att du tar emot dina plantor snarast möjligt efter du fått en avisering från oss. Tänk på att det är levande material.

Detta träd är frilandsodlat och skickas med bart rotsystem. Fördelen för dig som kund är större och grövre plantor. Man skulle kunna säga att plantorna är mer ”på gång” och rätt hanterat så når man snabbare det resultat man tänkt sig. Dessa plantor lagras i kyl och skickas därmed helt kal utan blad eller knopp. Men så fort plantan kommer i jord och får vatten kommer knopparna.

Säsong för barrotad häck är från mars till ca midsommar och oktober till december. Barrotade häckplantor bör inte planteras under sommaren då vädret är alldeles för varmt och soligt och kommer då inte orka att etablera sig. Ska du plantera under sommaren, välj då istället en krukodlad häck.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Dokument

Egenskaper

VarumärkeGoliat
Art.Nr.101007-5
TypÖvriga häckplantor
Färg BlomningRosavita
UtförandeFrilandsodlade
Färg LövverkMörkgrön
Trivs bäst iSol/Skugga
Åtgång2-3 st/meter
BlomningstidMaj/Juni
JordmånUtan krav
Zon0-7
Uppskattad leveranshöjd60-100 cm
VintergrönNej
Latinskt NamnCotoneaster lucidus
Antal5 st/frp