Blodhägg 100-120 cm
Blodhägg 100-120 cm
Blodhägg 100-120 cm
Blodhägg 100-120 cm
Blodhägg 100-120 cm

Blodhägg
100-120 cm

1 195 kr1 315:-
Åter i lager 2021-03-15 

Sammanfattning

Purpurfärgade blad oh rosa blommor. Annorlunda och dekorativ Hägg-sort. Härdig, lättodlad och starkt växande.
Varumärke

Beskrivning

Purpurfärgade blad oh rosa blommor. Annorlunda och dekorativ Hägg-sort. Härdig, lättodlad och starkt växande.
Purpurfärgade blad och rosa blommor kännetecknar denna vackra och lättodlade sort av hägg. Häggen är känd för sitt starka buskiga växtsätt, tidiga bladsprickning och rikliga blomning. Utmärkta egenskaper för de som önskar snabbväxande insynsskydd, buskage eller uppfyllnad. De vackra bladverket och blommorna gör även planteringar levande tidigt på våren (mars-april) innan allt annat hunnit växa till sig. Mycket härdig och lättskött.

Leveransstorlek: 100-120 cm hög
Storlek fullvuxen: 7-9 m hög
Beskärningsperiod: Juli-September (JAS)

Fakta om stamstorlek
På träd mäts storlek i stamhöjd och stamomfång. Anledningen är att en stam inte växer på höjden utan fortsätter att vara lika lång (dock grövre för varje år) genom hela trädets levnad. Stammens längd bestäms av att man kvistar upp en stam och sedan toppar man trädet för att utveckla krona. Trädets stamhöjd mäts från rot till det ställe där förgrening börjar. Trädets enda tillväxtzon är alltid längst ut på grenarna.

Träden är med St. h stam. St. h är stamhöjd för ympade träd där du inte kan påverka trädets stamhöjd efter köpet. Vår angivna leveransstorlek på dessa är stammens slutliga höjd.

Ympning är då en växtdel planteras in i en liknande växt. Det är en av metoderna som används vid växtförädling av exempelvis äppelträd, päronträd och plommonträd. Ingreppet kan ske var som helst på växten och ger möjligheten att få fler sorters äpplen i samma träd. Det används även då man vill ändra egenskaperna hos vissa buskar och då få rosor, krusbär eller vinbär på stam. Den växt vars rot används som underlag för ympning kallas rotstock eller ympbärare.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Egenskaper

Varumärke@Plant
Art.Nr.GTG23215
TypPrydnadsträd
Färg BlomningRosa
LägeSol/Skugga
Leveranshöjd100-120 cm
Fullvuxen Höjd7-9 m
UtförandeStort träd
Färg LövverkRöd
BlomningstidApril
Krukstorlek22-27 cm
KvalitetSt. h (ympad stam)
JordmånVäldränerad
Zon1-6
Latinskt NamnPrunus Padus Colorata
Antal1 st/frp