Hängblodbok 125-150 cm

Hängblodbok 125-150 cm
Hängblodbok 125-150 cm
Rek. pris  875 kr
Du sparar 80 kr
795 kr

Delbetala från 48 kr/mån

Åter i lager 2020-03-02 

Beskrivning

Djupt rött hängande bladverk från en hängande krona. Kal och gråsilvrig stam. Passar mindre trädgården. Plantera i mullrik, väldränerad, medelfuktig jord.
Majestätiskt rödbladigt träd med effektfullt hängande krona som skapar mystiska och förtrollande miljöer. De tungt hängande grenarna samlas i stora svepen som bildar ett tätt mörkt bladverk. Stammen och grenarna är släta och gråsilvriga året runt. Bladen skiftar från fängslande oskuldsfullt ljusrött på våren till djup purpurfärg under sommaren och på höst. Trädet gör sig vackert som solitär eller skapa höjdskillnad i planteringar. Planteras gärna i mullrik, väldränerad stabil lerblandad jord. Trivs upp till zon 4. Höjden bestäms med att binda upp toppskott och därmed öka höjden. Passar även mindre trädgården.

Leveransstorlek: 125-150 cm hög
Storlek fullvuxen: 2-10 m hög
Beskärningsperiod: Juli-September (JAS)

Fakta om stamstorlek
På träd mäts storlek i stamhöjd och stamomfång. Anledningen är att en stam inte växer på höjden utan fortsätter att vara lika lång (dock grövre för varje år) genom hela trädets levnad. Stammens längd bestäms av att man kvistar upp en stam och sedan toppar man trädet för att utveckla krona. Trädets stamhöjd mäts från rot till det ställe där förgrening börjar. Trädets enda tillväxtzon är alltid längst ut på grenarna.

Träden är med Utr stam. Utr betyder ungträd och innebär att det inte är någon stam uppkvistad på produkten som levereras, det är grenar på hela växten och du som köpare avgör själv stamhöjd genom att klippa bort produktens nedre grenar.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Egenskaper

Varumärke@Plant
Art.Nr.GTG23020
TypPrydnadsträd
Färg BlomningGul
LägeSol/Halvskugga
Leveranshöjd125-150 cm
Fullvuxen Höjd2-10 m
UtförandeStort träd
Färg LövverkRöd
BlomningstidApril
Krukstorlek22-27 cm
KvalitetUtr. (ej uppstammat ungträd)
JordmånVäldränerad/Mullrik
Zon1-4
Latinskt NamnFagus Sylvatica Purpurea Pendula
Antal1 st/frp