Himalajabjörk 150-200 cm
Beställningsvara  - Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
Hemleverans -
 
Fri frakt!

Sammanfattning

Lysande vit stam. Förgrenar sig gärna och bildar en bred krona. Gröna blad som skiftar i skarpa färger på hösten. Odlingsvärd.
Varumärke

Beskrivning

Lysande vit stam. Förgrenar sig gärna och bildar en bred krona. Gröna blad som skiftar i skarpa färger på hösten. Odlingsvärd.
Lysande klarvit stam något flagnande som ger ett vackert och rent uttryck som kontrast till grönska eller husfasad. Trädet är upprättväxande med viss förgrening vilket ger en välformad krona med blad som skiftar från ljusgrönt på vår till mörkgrönt och skarpa intensiva gula färger på hösten. Trädet trivs bäst i soliga lägen, vilket även gynnar intensifiering av bladfärg och skarpare kontraster mot stammen. Plantera i väldränerad jord gärna inte allt för torr. Odlingsvärt och vacker träd för dekoration eller insynsskydd.

Leveransstorlek: 150-200 cm hög
Storlek fullvuxen: 12-15 m hög
Beskärningsperiod: Juli-September (JAS)

Fakta om stamstorlek
På träd mäts storlek i stamhöjd och stamomfång. Anledningen är att en stam inte växer på höjden utan fortsätter att vara lika lång (dock grövre för varje år) genom hela trädets levnad. Stammens längd bestäms av att man kvistar upp en stam och sedan toppar man trädet för att utveckla krona. Trädets stamhöjd mäts från rot till det ställe där förgrening börjar. Trädets enda tillväxtzon är alltid längst ut på grenarna.

Träden är med Utr stam. Utr betyder ungträd och innebär att det inte är någon stam uppkvistad på produkten som levereras, det är grenar på hela växten och du som köpare avgör själv stamhöjd genom att klippa bort produktens nedre grenar.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Recensioner (1)

Egenskaper

Varumärke@Plant
Art.Nr.GTG22920
TypPrydnadsträd
Färg BlomningGul
LägeSol
Leveranshöjd150-200 cm
Fullvuxen Höjd12-15 m
UtförandeStort träd
Färg LövverkGrön
BlomningstidMaj
Krukstorlek22-27 cm
KvalitetUtr. (ej uppstammat ungträd)
JordmånVäldränerad
Zon1-3
Latinskt NamnBetula Utilis Var Jacquemontii
Antal1 st/frp