Krypvide 80 cm

Krypvide 80 cm
Krypvide 80 cm
Krypvide 80 cm
Krypvide 80 cm
Rek. pris  435 kr
395 kr
Lagervara 
Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
Hemleverans -
 
Fri frakt!

Beskrivning

Litet prydnadsträd med hängande stabila grenar. Små grågröna blad och rikligt med videkissar på våren. Tålig sort mot salt och vid, lättodlad och lättskött. Beskär gärna tidig vår.
Litet toppympat träd med stadiga nedåtgängande grenar täckta med små nätta grågröna blad. På våren översållas kronan med silverskimrande videkissar. Den inympande sorten är egentligen krypande vilket gör att grenarna trots sitt hängande växtsätt gärna letar sig lätt uppåt och en naturlig våg skapas längs ner i grentopparna. Det friska bladverket, låga höjd, härdighet och snabbväxande krona gör sorten utmärkt som solitär i mindre planteringar eller trädgårdar eller varför inte plantera i kruka.

Leveransstorlek:ca 80 cm hög
Storlek fullvuxen: 1 m hög
Beskärningsperiod: Vår

Fakta om stamstorlek
På träd mäts storlek i stamhöjd och stamomfång. Anledningen är att en stam inte växer på höjden utan fortsätter att vara lika lång (dock grövre för varje år) genom hela trädets levnad. Stammens längd bestäms av att man kvistar upp en stam och sedan toppar man trädet för att utveckla krona. Trädets stamhöjd mäts från rot till det ställe där förgrening börjar. Trädets enda tillväxtzon är alltid längst ut på grenarna.

Träden är med St. h stam. St. h är stamhöjd för ympade träd där du inte kan påverka trädets stamhöjd efter köpet. Vår angivna leveransstorlek på dessa är stammens slutliga höjd.

Ympning är då en växtdel planteras in i en liknande växt. Det är en av metoderna som används vid växtförädling av exempelvis äppelträd, päronträd och plommonträd. Ingreppet kan ske var som helst på växten och ger möjligheten att få fler sorters äpplen i samma träd. Det används även då man vill ändra egenskaperna hos vissa buskar och då få rosor, krusbär eller vinbär på stam. Den växt vars rot används som underlag för ympning kallas rotstock eller ympbärare.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Egenskaper

Varumärke@Plant
Art.Nr.GTG23370
TypPrydnadsträd
LägeSol
Leveranshöjd120 cm
Fullvuxen Höjd1 m
UtförandeLitet träd
Färg LövverkGrön
BlomningstidApril
Krukstorlek22-27 cm
KvalitetSt. h (ympad stam)
JordmånVäldränerad
Zon1-4
Latinskt NamnSalix Repens 'Voorthuizen'
Antal1 st/frp