Näverhägg 150-200 cm
Näverhägg 150-200 cm

Näverhägg
150-200 cm

1 195 kr1 315:-
Lagervara 
Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
Hemleverans -
 
Fri frakt!

Sammanfattning

Ljus gyllengul bark. Medelstort träd men skirt bladverk. Högt prydnadsvärde pga. färg på stammen. Sägs bli vackrast i zon 6.
Varumärke

Beskrivning

Ljus gyllengul bark. Medelstort träd men skirt bladverk. Högt prydnadsvärde pga. färg på stammen. Sägs bli vackrast i zon 6.
Ljust gyllengul slät bark som flagnar och skapar färgskiftning. Den dekorativa stammen är ovanlig, vilket gör den mycket beundransvärd. Växtsättet på trädet är upprätt med en bred krona och gröna yviga blad som på hösten skiftar i färg till orange/gul. Sägs bli som vackrast om odlas i zon 6. Blommar med små oansenliga vita blommor på våren. Passar den lite större trädgården med ett soligt läge och väldränerad jord.

Leveransstorlek: 150-200 cm hög
Storlek fullvuxen: 8-10 m hög
Beskärningsperiod: Juli-September (JAS)

Fakta om stamstorlek
På träd mäts storlek i stamhöjd och stamomfång. Anledningen är att en stam inte växer på höjden utan fortsätter att vara lika lång (dock grövre för varje år) genom hela trädets levnad. Stammens längd bestäms av att man kvistar upp en stam och sedan toppar man trädet för att utveckla krona. Trädets stamhöjd mäts från rot till det ställe där förgrening börjar. Trädets enda tillväxtzon är alltid längst ut på grenarna.

Träden är med Utr stam. Utr betyder ungträd och innebär att det inte är någon stam uppkvistad på produkten som levereras, det är grenar på hela växten och du som köpare avgör själv stamhöjd genom att klippa bort produktens nedre grenar.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Dokument

Recensioner (1)

Egenskaper

Varumärke@Plant
Art.Nr.GTG23200
TypPrydnadsträd
Färg BlomningVit
LägeSol/Halvskugga
Leveranshöjd150-200 cm
Fullvuxen Höjd8-10 m
UtförandeStort träd
Färg LövverkGrön
BlomningstidMaj
Krukstorlek22-27 cm
KvalitetUtr. (ej uppstammat ungträd)
JordmånVäldränerad
Zon1-6
Latinskt NamnPrunus Maackii
Antal1 st/frp