Robinia 150-200 cm
Robinia 150-200 cm

Robinia
150-200 cm

995 kr1 095:-
Åter i lager 2021-03-15 

Sammanfattning

Vita långa blomsterhängen. Ärtlika blommor som spricker ut tidigt på våren tillsammans med frodigt småbladig lövverk. Tornar kan gömma sig på grenarna. Storvuxet, snabbväxande prydnadsträd älskat av pollinerare.
Varumärke

Beskrivning

Vita långa blomsterhängen. Ärtlika blommor som spricker ut tidigt på våren tillsammans med frodigt småbladig lövverk. Tornar kan gömma sig på grenarna. Storvuxet, snabbväxande prydnadsträd älskat av pollinerare.
Ett vackert pollinerar tilldragande träd som med sina långa vita blomsterhängen är som ett paradis för bi och humlor. De vita blommorna sitter tätt och är ärtlika och något slutna. Trädet är upprätt med en snirklig och bred krona och bildar snabbt ett fullvuxet träd. Bladen är ljusgröna och sitter som rundade småblad på långa stjälkar och tornar gömmer sig lömskt på smågrenarna. På våren spricker vita blomsterhängena ut med en bakgrund av de ljusgröna bladen och bildar en fantastik prakt. Den tidiga vårblomningen och karaktäristiska fröbaljorna gör det optimalt för parker och större trädgårdar. Tål både sandiga och lätta jordar och gärna placering på öppna men skyddade platser.

Leveransstorlek: 150-200 cm hög
Storlek fullvuxen: 15-20 m hög
Beskärningsperiod: Juli-September (JAS)

Fakta om stamstorlek
På träd mäts storlek i stamhöjd och stamomfång. Anledningen är att en stam inte växer på höjden utan fortsätter att vara lika lång (dock grövre för varje år) genom hela trädets levnad. Stammens längd bestäms av att man kvistar upp en stam och sedan toppar man trädet för att utveckla krona. Trädets stamhöjd mäts från rot till det ställe där förgrening börjar. Trädets enda tillväxtzon är alltid längst ut på grenarna.

Träden är med Utr stam. Utr betyder ungträd och innebär att det inte är någon stam uppkvistad på produkten som levereras, det är grenar på hela växten och du som köpare avgör själv stamhöjd genom att klippa bort produktens nedre grenar.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Dokument

Egenskaper

Varumärke@Plant
Art.Nr.GTG23280
TypPrydnadsträd
Färg BlomningVit
LägeSol
Leveranshöjd150-200 cm
Fullvuxen Höjd15-20 m
UtförandeStort träd
Färg LövverkGrön
BlomningstidMaj
Krukstorlek22-27 cm
KvalitetUtr. (ej uppstammat ungträd)
JordmånVäldränerad
Zon1-3
Latinskt NamnRobinia Pseudoacacia
Antal1 st/frp