Silverpil 150-200 cm
Tillfälligt slut: 

Sammanfattning

Silvriga småblad som inger en medelhavskänsla. Stort träd med mycket bred korna. Snabbväxande och starka törstiga rötter. Bör beskäras för att hålla kronan inte allt för bred. Trivs i fuktiga marker.
Varumärke

Beskrivning

Silvriga småblad som inger en medelhavskänsla. Stort träd med mycket bred korna. Snabbväxande och starka törstiga rötter. Bör beskäras för att hålla kronan inte allt för bred. Trivs i fuktiga marker.
Silvergröna småblad som skirt och tätt formar och täcker en stor och öppen krona. Det ljusa bladverket lyser upp och ger en stark medelshavskänsla. Trädets breda, pampiga, djupt fårade stam och snirkliga växtsätt speglar tyngd och de hängande grenarna är rörliga vilket skapar livlighet till omgivningarna. Trädet är snabbväxande med djupgående starka rötter som är mycket törstiga. Plantera därmed i fuktig och lätt jord gärna i skugga eller halvskugga. Silverpilen behöver beskäras om man inte önskar eller har plats för en bred krona vilket den annars snabbt utvecklar.

Leveransstorlek: 150-200 cm hög
Storlek fullvuxen: 15-20 m hög
Beskärningsperiod: Juli-September (JAS)

Fakta om stamstorlek
På träd mäts storlek i stamhöjd och stamomfång. Anledningen är att en stam inte växer på höjden utan fortsätter att vara lika lång (dock grövre för varje år) genom hela trädets levnad. Stammens längd bestäms av att man kvistar upp en stam och sedan toppar man trädet för att utveckla krona. Trädets stamhöjd mäts från rot till det ställe där förgrening börjar. Trädets enda tillväxtzon är alltid längst ut på grenarna.

Träden är med Utr stam. Utr betyder ungträd och innebär att det inte är någon stam uppkvistad på produkten som levereras, det är grenar på hela växten och du som köpare avgör själv stamhöjd genom att klippa bort produktens nedre grenar.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Egenskaper

Varumärke@Plant
Art.Nr.GTG23300
TypPrydnadsträd
LägeHalvskugga
Leveranshöjd150-200 cm
Fullvuxen Höjd15-20 m
UtförandeStort träd
Färg LövverkSilver
BlomningstidApril
Krukstorlek22-27 cm
KvalitetUtr. (ej uppstammat ungträd)
JordmånVäldränerad/Fuktig
Zon1-7
Latinskt NamnSalix Alba Sericea
Antal1 st/frp