Ring oss på 020-25 00 25
 • Leverans & reklamation, vardagar 09.00 - 17.00
 • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Skogsek 150-200 cm

  Rek. pris  934 kr
  Du sparar 85 kr
  849 kr

  Delbetala från 18 kr/mån

  Lagervara 
  Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
  Hemleverans -
   
  Fri frakt!

  Beskrivning

  Kraftigt historiskt träd med mycket högt prydnadsvärde. Långsamtväxande och stabilt. Kan bli flera hundra år gammalt. Välkända karakteristiska blad och ekollon. Kräver stor plats för både rötter och krona.
  Kraftigt historiskt träd som kan bli mycket gammalt. Dess karaktäristiska blad, stam och ekollon är välkända. Skogseken kan ses ute i skogslandskap och betesmarker upp till södra delarna av Värmland och vidare nordost längst Dalälven. Ovanför dessa zoner är det ofta bergeken som förekommer. Ekens rötter är djupgående och föredrar mullrika och leriga jordar med bra tillgång till fukt. Den har ett långsamt växtsätt men skapar ett stabilt och magnifikt träd. Stammen är grov och grenarna kraftiga. Får mycket vackra orange/gula färger på hösten som sedan faller som ett täcke på marken.

  Leveransstorlek: 150-200 cm hög
  Storlek fullvuxen: 20-25 m hög
  Beskärningsperiod: Juli-September (JAS)

  Fakta om stamstorlek
  På träd mäts storlek i stamhöjd och stamomfång. Anledningen är att en stam inte växer på höjden utan fortsätter att vara lika lång (dock grövre för varje år) genom hela trädets levnad. Stammens längd bestäms av att man kvistar upp en stam och sedan toppar man trädet för att utveckla krona. Trädets stamhöjd mäts från rot till det ställe där förgrening börjar. Trädets enda tillväxtzon är alltid längst ut på grenarna.

  Träden är med Utr stam. Utr betyder ungträd och innebär att det inte är någon stam uppkvistad på produkten som levereras, det är grenar på hela växten och du som köpare avgör själv stamhöjd genom att klippa bort produktens nedre grenar.

  Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

  Egenskaper

  Varumärke@Plant
  Art.Nr.GTG23270
  TypPrydnadsträd
  LägeSol/Halvskugga
  Leveranshöjd150-200 cm
  Fullvuxen Höjd20-25 m
  UtförandeStort träd
  Färg LövverkGrön
  BlomningstidMaj
  Krukstorlek22-27 cm
  KvalitetUtr. (ej uppstammat ungträd)
  JordmånVäldränerad/Näringsrik
  Zon1-5
  Latinskt NamnQuercus Robur
  Antal1 st/frp