Skogslönn Vitbrokig 150-200 cm

Skogslönn Vitbrokig 150-200 cm
Skogslönn Vitbrokig 150-200 cm
Skogslönn Vitbrokig 150-200 cm
Skogslönn Vitbrokig 150-200 cm
Rek. pris  875 kr
Du sparar 80 kr
795 kr

Delbetala från 48 kr/mån

Åter i lager 2020-03-02 

Beskrivning

Crème/vita kanter på de annars gröna bladen skapar skirt och vackert bladverk. Lättodlad och högt prydnadsvärde. Upprättväxande med bred krona. Passar som solitär gärna sol/ halvskugga.
Förtrollande och mycket annorlunda bladverk gör att denna lönnsort prydnadsfullt särskiljer sig från de vanliga då dess bladverk har en fängslande batikstruktur i crème/vit skiftning. Färgen kan beskrivas som olja möter vatten och ett osymmetriskt mönster i bladkanterna där crémevitt och grönt möts. För att få de vita kantbladen att bestå beskär bord de grenar som eventuellt inte bär på den typ av blad. Trädet är utmärkt i den medelstora trädgården eller som solitär då dess höjd stannar på 6-10 meter och är relativt upprättväxande med bred krona.

Leveransstorlek: 150-200 cm hög
Storlek fullvuxen: 6-10 m hög
Beskärningsperiod: Juli-September (JAS)

Fakta om stamstorlek
På träd mäts storlek i stamhöjd och stamomfång. Anledningen är att en stam inte växer på höjden utan fortsätter att vara lika lång (dock grövre för varje år) genom hela trädets levnad. Stammens längd bestäms av att man kvistar upp en stam och sedan toppar man trädet för att utveckla krona. Trädets stamhöjd mäts från rot till det ställe där förgrening börjar. Trädets enda tillväxtzon är alltid längst ut på grenarna.

Träden är med Utr stam. Utr betyder ungträd och innebär att det inte är någon stam uppkvistad på produkten som levereras, det är grenar på hela växten och du som köpare avgör själv stamhöjd genom att klippa bort produktens nedre grenar.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Egenskaper

Varumärke@Plant
Art.Nr.GTG22815
TypPrydnadsträd
Färg BlomningGul
LägeSol/Halvskugga
Leveranshöjd150-200 cm
Fullvuxen Höjd6-10 m
UtförandeStort träd
Färg LövverkGrönvit
BlomningstidApril
Krukstorlek22-27 cm
KvalitetUtr. (ej uppstammat ungträd)
JordmånVäldränerad
Zon1-4
Latinskt NamnAcer Platanoides Drummondii
Antal1 st/frp