Rosor

Filtrera

175 kr

2 800 kr

175
175
2800
2800

@plant

(11)

budde

(247)

Storblommig Klätterros

(6)

Flerblommig Buskros

(53)

Storblommig Ros

(48)

Klätterros

(23)

Marktäckande Ros

(30)

Buskrosor

(25)

Gammaldags Ros

(21)

Klasblommig Busk/klätterros

(1)

Engelska Rosor

(23)

Flerblommig Klätterros

(2)

Marktäckande Buskros

(3)

Klasblommig Ros

(4)

Marktäckande Rabattros

(2)

Storblommig Rabattros

(5)

Klasblommig Buskros

(2)

Storblommig Buskros

(1)

Småblommig Ros

(1)

Klasblommig Vresros

(2)

Klasblommig Rabattros

(2)

Marktäckande Miniatyttos

(1)

Storblommig Busk/Klätterros

(1)

Storblommig ros

(1)

Marktäckande Miniatyrros

(1)

Doftfri

(3)

Medel

(5)

Medel/Stark

(22)

Stark

(84)

Svag

(104)

lätt

(1)

medelstark

(7)

mild

(5)

saknar doft

(1)

stark

(9)

svag

(17)

Rosa

(79)

Vit

(35)

Röd

(57)

Sammetsröd

(2)

Gul

(31)

Champagnefärg/crèmerosa

(1)

Aprikos/Koppargul

(1)

Orange

(18)

Blekrosa

(1)

Ljusrosa

(4)

Mörkgul

(2)

Lila

(11)

Krämvit

(1)

Rosa/aprikos

(1)

Mörkröd

(3)

Mörkrosa

(1)

Orange/Röd

(1)

Aprikos/bärnstensgul

(1)

Mörkröd/Rosa

(1)

Aprikos

(1)

Blodröd

(1)

Korallrosa/mörkrosa

(1)

Korallrosa/röd/rosa

(1)

Körsbärsröd

(1)

Orange/Röd/Gul

(1)

Orange/aprikos

(1)

Sortera

258 Produkter

Du har sett 36 av 258 produkter
1 av 8

Rosor är något som alla älskar att få. De finns i alla möjliga färger är perfekta för att visa att du tycker om en person. Din trädgård kan lysas upp och få mer liv och färg med dessa fantastiska blommor.

Vad gör rosor så speciella

Rosor lyser inte bara upp en trädgård och ger den mer liv, de sprider också en underbar doft. Det finns inget som luktar så gott som en stor bukett med doftande rosor. Dessa blommor finns i många olika färger och arter. Kanske vill du visa din käraste hur mycket du älskar personen genom att ge bort en klassisk röd ros? Eller så passar rosa eller lila bäst in i just din unika trädgård. De olika arterna har också väldigt olika utseende. Där finns allt från klätterrosor till rabattrosor. Oavsett vilken typ av ros du tycker passar bäst in hemma hos dig, så finns det en blomma för dig. När du väl sen har bestämt dig, är det bara att köpa och plantera i din trädgård och låta denna magiska växt höja stämningen utomhus med dess vackra utseende och underbara doft.

När du köpt rosor

Att köpa rosor på nätet är lätt. På vår hemsida kan du klicka runt i lugn och ro och välja vad som passar dig bäst. Vi har en mängd olika arter och färger att välja på, allt för att passa ditt unika behov. När du väl har bestämt dig för att köpa rosor online så lägger du ordern i kundvagnen och beställer hem rosorna till dig. Därefter är det bara att vänta på att dina blommor ska dyka upp hos ditt närmsta postombud och du är redo att njuta av dem. Att ta hand om rosorna är väldigt lätt. Plantera dem i jorden och vattna dem när det behövs. Känner du att du vill höja stämningen inomhus kan du klippa av en ros och ta in och sätta i en vas eller kanske hänga upp den och låta den torka?

Vad ska du tänka på när du köper rosor?

Hjälp rosorna klara vintern

Det finns inte mycket som är vackrare än rosor utomhus i din trädgård. Många av oss har en stor dröm om att ha en trädgård med ett hav av vackra, doftande blommor. Varför inte göra verklighet av det? Det du ska tänka på är att rosor måste ha hjälp att överleva vintern. Detta kan du göra genom att kupa dem, det vill säga att du samlar upp en liten hög med jord runt rosorna som du sedan täcker med gran- eller enris när det börjar bli kallt ute. Då behöver du inte oroa dig för att dina älskade blommor inte ska överleva vintern. När våren och värmen kommer igen kommer du åter att kunna njuta av dem.

Hur planterar du dina rosor?

Att plantera rosor är inte svårt. Se till att välja ett ställe i trädgården där det är sol eller halvskugga och lä. När du har valt ut ett ställe som du tycker passar bra till dina rosor börjar du med att gräva en grop. Ställ gärna rosen i en hink med vatten medan du gräver gropen. I botten på gropen lägger du lite lecakulor för att förbättra dräneringen. Ställ ner rosen i gropen och se till att inte vika rötterna. Klipp hellre ner rötterna lite om de är för långa. Sedan fyller du på med jord så att rötterna täcks. Vattna sedan ordentligt och när vattnet sjunkit undan fyller du på med ännu mer jord. Vill du få extra näring till blommorna så kan du använda gödsel och trycka till jorden.

Hur sköter du om dina rosor?

För att dina rosor ska blomma länge är det viktigt att du tar han om dem. Vattna dem så att de inte torkar ut, men inte så att de ständigt står i vatten. Ge gärna gödsel på våren, eller om du har en ros som blommar flera gånger under året kan du även gödsla en gång mitt i sommaren. Strö ut gödseln runt rosen och vattna så att näringen fördelas jämnt. Ta bort de utblommade blommorna, cirka två bladpar under klasen så att rosen ska ha ork att bilda nya knoppar. Detta gör att nya knoppar kan växa ut snabbt och du kommer alltid ha en pigg och fin blomma.

Sjukdomar hos rosor

Tyvärr så kan det hända att dina rosor får sjukdomar. För att ha friska blommor i din trädgård bör du välja blommor som är mer motståndskraftiga. Vissa sjukdomar, som till exempel svampsjukdomar, går inte att bota. Däremot kan du göra rosorna starkare genom att gödsla och vattna väl. En sjukdom som går att bota är svartfläcksjuka som angriper bladen på blomman. Du ska då plocka bort de drabbade bladen och bränna dom så snabbt som möjligt. Hygien är viktig för rosorna. Ser du till att plocka och kratta bort gamla blad som fallit under blomman så minskar risken för sjukdomar.