Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor
Växthus Metalcraft 11,13 kvm Rektangulär

Växthus Metalcraft
11,13 kvm Rektangulär

fr.20 127 kr

Sänkt pris!

på utvalda

Välj Färg
Lagervara  - Levereras normalt inom 4-7 vardagar.
Hemleverans -
 
Fri frakt!

Expeditionsavgift beräknad på varukorgen kan tillkomma.

Överstruket pris avser lägsta pris senaste 30 dagarna.

Vill du skapa ett speciellt område i din trädgård eller på uteplatsen? Då är detta glasväxthus helt perfekt och kommer vara idealiskt för dig att odla dina egna grönsaker, blommor eller bara ha en plats där du kan sitta och njuta av dina växter.
Varumärke

Beskrivning

Vill du skapa ett speciellt område i din trädgård eller på uteplatsen? Då är detta glasväxthus helt perfekt och kommer vara idealiskt för dig att odla dina egna grönsaker, blommor eller bara ha en plats där du kan sitta och njuta av dina växter.
Stabil konstruktion lämplig för svenskt klimat
Detta växthus har nockhöjd 228 cm och hela 154 cm vägghöjd. Många till utseendet liknande växthus har lägre tak och vägghöjd vilket gör att man behöver böja på nacken när man går inne i växthuset. En rejäl vägg/tak höjd ger dig också utökad odlingsvolym. Tack vare växthusets kraftiga konstruktion gör det att växthuset är väl lämpat att användas för svenskt klimat. Detta växthus är tillverkat med extra kraftiga aluminiumprofiler där den bärande konstruktionen är tillverkad i hela 2-2,5 mm i godstjocklek. Glasväggarna är tillverkade av extra tjockt säkerhetsglas på 4 mm. Taket är tillverkat av 6 mm kanalplast med UV-skydd.

Man kan lätt tro att skillnaden mellan t.ex 3mm och 4mm säkerhetsglas saknar betydelse. Men 4mm säkerhetsglas innebär att 33% mer material har använts jämfört mot ett växthus med 3mm glas. Detsamma gäller stommen och kanalplasten. Tillsammans får mängden material i konstruktionen en avgörande betydelse både på växthusets hållfasthet och pris.

Sockel ingår
Självklart ingår sockel. Sockeln är tillverkad av aluminium-zinkbelagd stålplåt vilket ger en robust och stabil grund till växthuset. Processen går ut på att metallisera stålplåt med en legering av aluminium, zink och kisel vilket är en metod för att ytterligare öka korrosionsskyddet på stålplåten. Sockeln har förankringsjärn som gör att du kan gjuta fast växthuset i marken om så önskas.

Fördelar med kombinationen kanalplast och säkerhetsglas
Detta glasväxthus erbjuder det bästa av två världar. Fördelen av att ha ett hållbart, säkert tak i kanalplast med UV-filter som skapar skugga och bra miljö för dig och dina växter, kombinerat med väggar i säkerhetsglas som ger ditt växthus en mer exklusiv känsla och en trevligare utsikt gör att du även kan använda växthuset som ett trevligt uterum om du önskar. Kanalplast har många fördelar jämfört mot växthus helt i glas. Förutom att kanalplast är betydligt mer hållbart för skador, så tål det också vårt svenska klimat bättre. Tung snö som bygger på uppepå taket orsakar ofta skador på växthus i glas. När ett glastak i ett växthus går sönder, riskerar man att vassa glasbitar sprids både innanför och utanför växthuset. Skulle man råka resa sig och slå i huvudet i ett glasväxthus så kan det dessutom gå mycket illa, med allvarliga skador som följd. Dessutom är kanalplasten UV-beständig, vilket gör att materialet skyddar mot den farliga UV-strålningen i växthuset och även bidrar till längre livslängd för kanalplasten då beläggningen även hindrar att de farliga UV-strålarna bryter ner och missfärgar plasten. En annan fördel med kanalplast är att klimatet och temperaturen inne i växthuset blir jämnare.
Nackdelarna med kanalplast är att det vanligtvis är dyrare än glas, samt att det med åren kan bildas alger som är lite svårare att tvätta bort.

4 öppningsbara fönster ingår. Tillverkaren rekommenderar att du köper till dubbelarmade och starka automatiska fönsteröppnare för ett eller alla av fönsterna, så ventileras växthuset automatiskt baserat på temperaturen.

Specifikationer
- Yta: 11,1 kvm (4,33 x 2,57 meter)
- Väggar: 4 mm säkerhetsglas
- Tak: 6 mm kanalplast med UV-skydd
- 4 öppningsbara takfönster
- Kraftig konstruktion
- Sockel i aluminium-zinkbelagd stålplåt ingår

Recensioner

Egenskaper

VarumärkeMetalcraft
Art.Nr.142-2-97M
FärgSvart, Vit
Glastjocklek4 mm
TypVäxthus
GlastypSäkerhetsglas
MaterialAluminium
FormRektangulär
Area11.13 m2
Höjd2280 mm
Längd4330 mm
Bredd2570 mm