Växthus Metalcraft Premium Svart 18 kvm

Växthus Metalcraft Premium Svart 18 kvm
Växthus Metalcraft Premium Svart 18 kvm
Växthus Metalcraft Premium Svart 18 kvm
Växthus Metalcraft Premium Svart 18 kvm
Växthus Metalcraft Premium Svart 18 kvm
28%
Rek. pris 38 995 kr
27 988 kr

Delbetala från  588 kr/mån

Lagervara 
Levereras normalt inom 2-5 vardagar.
Hemleverans -
 
Fri frakt!

Beskrivning

Stort växthus på 18m² med rejält tilltagna mått och i hög kvalitet på material, anpassat för svenska förhållanden.
Stabil konstruktion lämplig för svenskt klimat
Detta växthus är tillverkat i 6 mm kanalplast samt en aluminiumram med 1,5 mm godstjocklek. Sockeln är tillverkad i förzinkat stål som är motståndskraftigt mot korrosion. Sockeln har förankringsjärn som gör att du kan gjuta fast växthuset i marken om så önskas.

Väl tilltagna dimensioner med extra hög odlingshöjd
Detta är ett större växthus som har en bredd på hela 300 cm, 256 cm nockhöjd och 150 cm vägghöjd. Många andra växthus har lägre vägg- och takhöjd vilket gör att man behöver böja på nacken när man går inne i växthuset. En rejäl vägg- och takhöjd ger dig också utökad odlingsvolym. Dörröppningen är 143 cm bred. 8 öppningsbara fönster ingår.

Fördelar med kanalplast
Kanalplast har många fördelar jämfört mot växthus i glas. Förutom att kanalplast är betydligt mer hållbart för skador, så tål det också vårt svenska klimat bättre. Snö och vind orsakar ofta skador på växthus i glas. När glas i ett växthus går sönder, riskerar man att vassa glasbitar sprids både innanför och utanför växthuset. Skulle man råka resa sig och slå i huvudet i ett glasväxthus så kan det dessutom gå mycket illa, med allvarliga skador som följd. Dessutom är kanalplasten UV-beständig, vilket gör att materialet skyddar mot den farliga UV-strålningen i växthuset och samt att beläggningen även hindrar UV-strålarna från att bryta ner och missfärga plasten. En annan fördel med kanalplast är att klimatet och temperaturen inne i växthuset blir jämnare.

Vad ska jag använda för underlag?
Det viktigaste är att underlaget är helt plant och att växthuset förankras väl. Det går att montera växthuset på flera olika underlag. Antingen kan man gjuta en grund, eller så gjuter man plintar. Förlängda ben för ingjutning medföljer. Det går även att använda lecablock.

Vad är skillnaden på 4 mm och 6 mm kanalplast?
Båda fungerar bra, men 6 mm kanalplast är 50 % tjockare än 4 mm och håller därmed värmen bättre. Dessutom innebär 6 mm kanalplast bättre väderskydd och allmän hållfasthet.

Egenskaper

VarumärkeMetalcraft
Art.Nr.142-1-47
FärgSvart
FönstertypKanalplast
TypVäxthus
Vikt160 kg
Dörr2 st (en dubbel skjutdörr)
GlasNej
MaterialAluminium
FormRektangulär
Area18 m2
Höjd2,56 m
Längd5960 mm
Bredd3 m
Årsmodell2019