Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Diabas sten

Du har sett alla 7 produkter

Vanliga frågor om

Vad är diabas?
Kan jag lägga ut diabas själv i trädgården?
Hur använder jag diabas i min trädgård?

Effektfullt med svart diabas

När magma tränger upp genom sprickor i jordskorpan och stelnar inuti andra bergarter bildas diabas. Denna är en mörk magmatisk bergart och har en rad olika användningsområden. I Sverige är diabasen relativt vanlig vilket innebär att den går att hitta lite överallt i landet. Idag är denna stensort populär att använda som bland annat dekorationssten i trädgårdar men den kan också fylla en praktisk funktion. Skapa intressanta effekter och snyggt designade gångar i din trädgård. Välj svart diabas ifall du vill skapa iögonfallande rabatter med drastiska konturer. När du önskar köpa diabas kan du vända dig till oss, så hjälper vi dig.

Snyggt och praktiskt med diabas

Diabasen är estetiskt tilltalande och gör det möjligt för trädgårdsfantasten att skapa unika uteplatser och rabatter, men stenen kan också fylla en praktisk funktion. Dels går den utmärkt att använda som en avgränsning mellan gräsmattan och den omgärdande trädgårdshäcken. På så vis blir gräsmattan enklare att klippa och du slipper partier med gräs du inte kan nå. Stenen är också snygg att lägga intill husfasaden. Dels skapar den mörka stenen en snygg kontrast mot ljusa husväggar, dels skyddar den mot skvättande regnvatten och krafsande husdjur. Önskar du minimera trädgårdsarbetet ytterligare är denna dekorsten också en snygg marktäckare i rabatter och minskar uppkomsten av oönskat ogräs. Stenen kräver minimalt med underhåll och kommer att vara dekorativ under många år framöver. Vår diabas finns att beställa i olika storlekar och levereras i storsäck om 1000 kilo.

Diabas - Fräschar till din trädgård

En tilltalande och välkomnande trädgård är en trädgård man gärna umgås i. Kanske vill du skryta lite extra inför grannarna, kanske längtar du efter en oas att slappna av i. Du hittar diabas online hos oss på bygghemma.se. Vi levererar i storsäck direkt till dörren med en kranbil och lämnar diabasen där du vill ha den. Behöver du tips eller rekommendationer hjälper vi alltid till.