Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor
Vedeldad Badtunna Kirami Family M CULT

Vedeldad Badtunna Kirami
Family M CULT

fr.37 758 kr

Sänkt pris!

på utvalda

Välj Färg på Kar
Välj Färg Ram
Beställningsvara  - Levereras normalt inom 2-3 veckor.
Hemleverans -
 
Fri frakt!

Expeditionsavgift beräknad på varukorgen kan tillkomma.

Överstruket pris avser lägsta pris senaste 30 dagarna.

Vedeldad Badtunna Kirami Family M CULT är ett bra val för barn, äldre personer och rörelsehindrade personer med plats för 3-5 personer. Utöver det praktiska har Kirami också satsat på säkerheten allt mera. Badtunnans ena sidan har en förhöjd sits som ger angenämare och mer avslappande bad för barn och kortare personer. Den högre sitsen ger möjlighet att komma upp högre och svalka sig. Bänkens design gör det bekvämt att kliva in och ut ur badtunnan då det finns ytor att ta stöd på och på dessa ytor kan man även ställa sin dryck. Enkel och snabb installation.
Varumärke

Beskrivning

Vedeldad Badtunna Kirami Family M CULT är ett bra val för barn, äldre personer och rörelsehindrade personer med plats för 3-5 personer. Utöver det praktiska har Kirami också satsat på säkerheten allt mera. Badtunnans ena sidan har en förhöjd sits som ger angenämare och mer avslappande bad för barn och kortare personer. Den högre sitsen ger möjlighet att komma upp högre och svalka sig. Bänkens design gör det bekvämt att kliva in och ut ur badtunnan då det finns ytor att ta stöd på och på dessa ytor kan man även ställa sin dryck. Enkel och snabb installation.
OBS! Komplettera med täcklock i samband med badtunnan, säljes ej separat.

Övrigt
- Djup: 91 cm
- Höjd: 110 cm
- Rymmer: 4-6 personer
- Ytterdiameter: 170 cm
- Vattenvolym: 1370 liter
- Vikt endast badtunna ca 135 kg
- Vikt badtunna med vedkamin ca 175 kg
- Vedkamin Cult, 36/22 kw (Brutto-/nettoeffekt) med skorstenspaket

Med sin diameter på 170 cm rymmer den 4–6 personer. Eftersom det ryms mindre vatten i Family-baljan än i de andra modellerna blir den även varm snabbare. Den externa vedkaminen ger fullt badutrymme i hela badtunnan och värmer snabbt och bekvämt upp vattnet normalt på dryga två till tre timmar beroende på årstid. Runt Familys överkant finns en plastinsats vilket ger en bekväm enhetlig sarg i samma slitstarka material som helt skyddar ytterpanelernas övre ändträ. Ryggen i badtunnan har en bekväm svag lutning bakåt och sitsens framkant har en mjuk avrundning med ett ordentligt benutrymme framför.

Den behagligt mjuka och sammetslena ytan smälter vackert in i omgivningen och är lätt och snabb att rengöra, tål att högtrycktvättas. Materialet är problemfritt och stryktåligt, det finns ingen risk för färgsläpp, blåsor eller att plasten skiktar sig. Plasten är UV-skyddad, tål alla klimat, värme upp till +130˚C och kyla ner till -50 °C. Materialet är åldersbeständig med mer än 40 år beräknad livslängd och torkar inte sönder.

Utsidan har en monterad betsad ytterpanel av gran i en stilren svart ton där träets fina ådring framgår diskret. Ytterpanels nedre ändträ möts en bit ovanför marken och skyddas av den svarta slitstarka bottenplattan av ABS-plast som stilrent sveper runt badtunnan vid marken. Denna ytterpanel är nära på underhållsfri. En enkel snabb strykning vid behov kanske var femte år med ny ädelbets håller badtunnan normalt som ny.

Denna badtunna har tjock EPS-isolering under golv och upp under sitsarna runt om som stoppar markkylan. Undersidan har en slät skiva av slitstark ABS-plast och inga organiska material har kontakt med marken. Badtunnan placeras enkelt på en plan, helt slät och stabil yta, t.ex. en bädd av grus/kross.

Med den externa vedkamin Cult, 36 kw som har en nettoeffekt på 22 kW så värms badtunnan normalt upp, 4-38°C på lite drygt 2 timmar när man eldar med bra ved, björk. Samt att man har täcklocket och ett extra isolerande underlock som håller värmen kvar under vattnet, (tillbehör). Uppvärmningstiden blir normalt längre vintertid, då man kan räkna med närmare 3 timmar med denna vedkamin.

Vedkaminen rymmer mycket ved och klarar av upp till 57 cm lång ved. Vedkaminen är grundutrustad med 1,5 meters stadig rostfri syrafast modulskorsten och 1 meters värmeskydd samt en ordentlig skorstenshatt som hindrar regn. Skorstenen kan enkelt och stadigt förlängas med fler 1-meters skorstensmoduler.

Eldas björkved så räcker normalt dem medföljande skorstenshatten men eldar man med gran-, tall- eller spillvirke så kan en förlängning av skorstenen och ett gnistskydd vara ett bra alternativ. Den externa vedkaminen blir inte speciellt varm på utsidan då den är vattenmantlad, den är helt omsluten av badvattnet i dess tak, väggar och golv. Inuti vedkaminens tak går extra vattenkanaler som utökar värmeytan som vattnet har kontakt med elden genom plåten.

Kiramis vedkaminer är helt självcirkulerande och behöver ingen elektricitet eller pump. Värmen från elden pressar ut det varma vattnet genom det övre röret in i badtunnan och skapar ett undertryck i vedkaminens vattenmagasin som då suger in vatten från badtunnans botten via golvbrunnen och det isolerade röret som går in i vedkaminen. Detta nedre rör går också vidare till utsidan på andra sidan av badtunnan till en avtappningsventil med en slangnippel (Ø38 mm) där en slang kan kopplas för att leda bort vattnet.

Vedkaminen är tillverkad av åldersbeständig marinaluminium av högsta kvalité som ger bästa och snabbaste värmeledning och har en hög korrosionsbeständighet jämfört med många andra metaller. Kiramis vedkaminer är utrustade med en magnesium Mg+ anodstav som ger vedkaminen ytterligare skydd mot korrosion. Detta för att vattnet i vissa områden, som t.ex. från vissa egna brunnar kan vara aggressivt likväl så kan saltvatten eller klorerat vatten på sikt korrodera metaller vilken denna anod skyddar emot.

Dess låga vikt gör den lätt att bära Comfort Family M väger ca 135 kg utan vedkaminen, normalt så bär man den på 3-4 personer. Badtunnan med vedkamin och skorsten väger ca 175 kg. Badtunnan är monterad vid leverans, medföljande avtappningsventil och vedkamin ansluts enkelt och medföljande skorsten med topphatt och värmeskydd sätts på plats och sen är det bara att fylla badtunnan. Installationstid för en till två personer ca 30 minuter.

Oavsett om man använder reningsverk av något slag eller inte så måste bakteriedödande medel tillsättas om vill använda badvattnet mer än ett bad. Används sjövatten eller havsvatten i badtunnan så ska man tillsätta bakteriedödande kemi redan inför första badet. Att välja rätt reningskemikalie till badtunnan är viktigt med hänsyn till hälsa, natur och miljö. Till denna badtunna finns ytterligare tillbehör som du kan anpassa badtunnan precis så som du önskar.

Egenskaper

VarumärkeKirami
Art.Nr.CFGST1900CULTSI-BLK
Färg på KarOceanBlue, SoftBeige, StoneGray
Diameter1700 mm
Bredd2580 mm
RyggmassageNej
RengöringNej
ManöverpanelNej
BelysningNej
SerieComfort
FormRund
TypVedeldad badtunna
FotmassageNej
Höjd2100 mm
Längd1700 mm
RadioNej
Antal Personer5 st
Färg RamCoalBlack, Mocca, NightBlack, Thermowood
Vikt126, 135 kg