Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
020 - 25 00 25

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
020 - 25 00 25
Mina Sidor

Berg & Berg | Svenskt kvalitetsgolv

Sedan 1996 tillverkar Berg och Berg högkvalitativa och ekologiska golv från svenska skogen. En kombination av hållbart skogsbruk och hantverksskicklighet som resulterar i vackra golv med lång livslängd.

Galleri

Filtrera

179kr
2499kr

Ek

(112)

Furu

(19)

Ask

(10)

Bok

(3)

Rödek

(6)

1-Stav

(42)

3-Stav

(22)

Modern

(47)

Traditionell

(36)

19-stav

(2)

Trägolv

(66)

Parkettgolv

(66)

Golvtillbehör

(3)

Underlagsfoam & golvfoam

(1)

Övriga golvtillbehör

(2)

Lim & klister

(1)

Trälim

(1)

Lim, lack & tejp

(1)

Övriga handverktyg

(2)

Trapprenovering

(82)

Trappnos

(82)

Utförsäljning Golv & vägg

(1)

Utförsäljning Inredning & belysning

(1)

Vit

(14)

Trä/natur

(40)

Sortera

156 Produkter

Du har sett 36 av 156 produkter
1 av 5

Vanliga frågor om

Hur grundades Berg & Berg?
Varför ska jag välja ett golv från Berg & Berg?
Vad är speciellt med produkter från Berg & Berg?

Inred ditt hem med trägolv från Berg & Berg

Att lägga golv från Berg & Berg är ett bra sätt att ta in naturen i ditt hem. Då vi lever av det som naturen ger tycker Berg & Berg att det är självklart att visa samma respekt tillbaka genom ett sunt tillvaratagande av naturens resurser. Som exempel på engagemanget och det stora fokus på hållbarhet, var dom den första tillverkaren av parkettgolv att certifieras enligt tyska Nature Plus, som ställer höga krav på hållbarhet i produktion och säkerställer att du inte får in osunda ämnen i ditt hem.

Sedan 1996 tillverkar Berg & Berg högkvalitativa och ekologiska golv från svenska skogen. En kombination av hållbart skogsbruk och hantverksskicklighet som resulterar i vackra golv med lång livslängd och glädje för flera generationer.

Inred ditt hem med trägolv från Berg & Berg

Att lägga golv från Berg & Berg är ett bra och omtänksamt sätt att ta in naturen i ditt hem. Då vi lever av det som naturen ger tycker Berg & Berg att det är självklart att visa samma respekt och kärlek tillbaka genom ett sunt tillvaratagande av naturens resurser. Som exempel på engagemanget och det stora fokus på hållbarhet, var dom den första tillverkaren av parkettgolv att certifieras enligt tyska Nature Plus, som ställer höga krav på hållbarhet i produktion och säkerställer att du inte får in osunda ämnen i ditt hem. Från skog till färdig produkt finns ett genomgående hållbarhetstänk då de jobbar med naturliga råvaror och ekologisk produktion.

Ett annat exempel på den ekologiska grundtanken är att låta hela stocken från trädet komma till användning. Därför kan de flesta av Berg & Bergs golv väljas i olika alternativ, från kvistfria till mycket uttrycksfulla och kvistiga sorteringar. Alla sorteringar håller samma höga tekniska kvalitet – så vilken du föredrar handlar mer om personligt tycke och smak. Att maximera uttaget från varje stock är också ett sätt för Berg & Berg att visa respekt för natur och miljö. Deras stockuttag i form av såväl 1-stav som 3-stav och 19-stav säkerställer att man får ut så attraktivt golv som möjligt från råvaran.

Varje träslag har olika egenskaper som ska beaktas. Hårdare träslag och lackad yta är att föredra för att minska märken i golvet från vardagligt slitage. Väljer man istället oljad yta är hårdheten av mindre betydelse då löpande underhåll avhjälper slitage från vardagen. Förutsättningarna och intresset för att påverka sitt golv blir den avgörande faktorn när ytbehandling ska väljas. Tänk också på att trä är en naturprodukt och att färger därför kan ändras av inverkan från UV-ljus. Ljusare träslag blir ofta något mörkare, medan mörkare träslag kan ljusna något. Färgskillnad mellan de enskilda stavarna minskar med tiden. Pigmenterade golv, exempelvis vita, förändras mindre med tiden. Golv behandlade med naturolja blir starkare i färgen och mer kontrastrika.

Det finns många skäl att välja ett kvalitetsgolv från Berg & Berg. Eftersom dom använder långsamt växande nordiska trädslag är deras treskiktsparkett uppbyggd på ett helt annat sätt än traditionell parkett. I konstruktionen är det viktiga mellanlagret uppbyggt av tätvuxen furu med stående årsringar, något som ger en överlägsen formstabilitet. Detta gör att golvet får en mindre påverkan under årstiderna. Bra golv ska man kunna ha länge. Därför har Berg & Bergs parkett ett cirka 3,8 mm tjockt ytskikt av massivt trä, något som tillåter ett flertal slipningar. Det gör att ditt golv kan bli som nytt flera gånger om. Upptäck sortimentet med många variationer av golv, nyanser och toner från Berg & Berg här på bygghemma.se. Tveka inte att höra av dig om du har frågor!