Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Verktygspistoler

Limpistol

Filtrera

23kr
1589kr
23
23
1589
1589

El

(7)

Batteri

(2)

aba skol

(5)

bosch power tools

(1)

creativ company

(3)

dremel

(3)

proxxon

(2)

rapid

(11)

steinel

(6)

wiha zai hause

(1)

Limpistol

(28)

Limmunstycke

(2)

Endast snabbleverans

(28)

Sortera

32 Produkter

Du har sett alla 32 produkter

Vanliga frågor om

Hur använder jag en limpistol?
Vilket lim används till limpistol?
Vad kan jag limma med en limpistol?
Varför ska jag använda en limpistol?

En limpistol är ett elektriskt verktyg som man kan använda för att fästa bland annat metall, plast, trä och tyg. Det är ett enkelt och smidigt sätt att limma och torktiden är kort. Limpistoler finns i olika storlekar med olika temperaturer. Framdelen på limpistolen består av en spets. Spetsen är tillverkad av metall eller överdragen metall. Man får aldrig röra spetsen när pistolen är varm. Det är från spetsen limmet kommer ut i lös form och det är mycket hett. På pistolens bakdel finns ett hål där man stoppar in limstiften. Du kan köpa limpistol online hos oss på bygghemma.se enkelt och smidigt.

Hur används en limpistol?

Det är viktigt att limpistoler används på rätt sätt. Vid felaktig användning kan verktyget orsaka brännskador och ge upphov till eld. Man får aldrig röra limmet innan det har svalnat. Det finns olika typer av limpistoler. Sådana som kreativa skapare använder och sådana som används för större projekt som till exempel mattläggning. De förstnämnda är ofta mindre när det kommer till storleken, men kan skilja sig när det gäller hur mycket lim som kan komma fram. Pistoler för större projekt är ofta tyngre och blir heta på kortare tid. Det är viktigt att skydda arbetsytan väl, eftersom limmet torkar väldigt snabbt och kan förstöra underlaget. Ett bra skydd är till exempel en tjock skiva kartong. Det går bra att ställa limpistolen på en bit aluminiumfolie, eftersom den kan droppa under tiden man använder den.

En limpistol för olika projekt

Limpistolen har många användningsmöjligheter. Den kan användas till mindre hobbyprojekt, små reparationer och till större projekt. Bygghemma håller låga priser och i vårt sortiment hittar du olika märken och modeller. Oavsett om du vill ha en limpistol för mindre eller större projekt hittar du det hos oss. Hos oss kan du köpa limpistol och vara säker på att du får bra kvalitet till lågt pris.