Skölp

Filtrera

259 kr

359 kr

259
259
359
359

bahco

(1)

hultafors

(2)

Endast snabbleverans

(3)

Sortera

3 Produkter

Skölp 20mm 422p-20 Bahco

Skölp 20mm 422p-20 Bahco

359 krRek. 489:-

Se priset!

Du har sett alla 3 produkter

Verktyget skölp är ett håljärn som används vid bearbetningen av inåtböjda ytor i trämaterial, exempelvis vid urholkning av skålar, vid urtag för kabelkanaler eller vid montering av slutbleck, gångjärn eller låshus i trädörrar. Skölpen har en U-formad egg för enkel och precis urholkning. För att man ska kunna bearbeta riktigt djupa urholkningar finns även böjda skölpar som gör att man kan arbeta i olika vinklar. Det finns flera olika storlekar från många kända tillverkare för att du skall hitta en skölp som passar för det användningsområde du behöver. Skall du köpa skölp gör du det enkelt hos oss, till låga priser.

Olika typer av skölpar

Det finns olika typer av skölpar som används beroende på vad för typ av arbete som skall utföras. Exempelvis har skölpar för skärsvarvning ett längre skaft och järn. Brytning och slipning av skölpar som används för bearbetning av trä i normal hårdhet sker med ungefär 25 graders eggvinkel. Mjukare trä kräver mindre eggvinkel och hårdare en större sådan. Bildhuggeri i trä kräver olika typer av skölpar med varierande bredd och kurvatur för att nå bästa resultat. Kurvaturmåtten på en bildhuggarskölp anges med diameter - bredd, till exempel 40 - 25. Det finns en variant av sådana skölpar som kallas för getfot, de har en skarp V-formning vilken oftast används till bearbetning av detaljer och linjering. Det finns miniatyrmodeller av denna typ av skölpar som oftast används för att skära tryck i linoleummattor.

En skölp för alla tillfällen

Är det dags att köpa skölp online? Bygghemma.se håller låga priser på olika typer av skölpar. I vårt stora sortiment finner du många olika modeller, märken och typer av alla de verktyg du kan tänkas behöva, vad du än söker hittar du det garanterat hos oss. Du får här bra kvalitet till låga priser och du kan alltid få hjälp från vår kunniga kundservice.