Insexnyckel

Filtrera

605 kr

3 999 kr

605
605
3999
3999

teng tools

(7)

Endast snabbleverans

(6)

Sortera

7 Produkter

Du har sett alla 7 produkter

En insexnyckel, eller en sexkantnyckel är ett verktyg som används till insexskruv. Insexskruv har ett sexkanthål i skruvhuvudet där vanliga mejslar inte kan användas för att skruva i och ur skruven. Denna typ av verktyg har en stav med sexkantstvärsnitt, vilken är böjd i 90° vinkel. Vinkeln är placerad ungefär vid en tredjedel av stavens längd, och ibland avslutas den längre delen med en kulformad del för att underlätta att hålla nyckeln när man drar på trånga ställen. Det är alltid bra att köpa insexnyckel då det är ett lättanvänt verktyg som gör att skruven sitter fast hårt och länge.

Varför använda insexnyckel

Insexnycklar används till allt från bilar och möbler, till cyklar och även leksaker. En insexnyckel ger ett högre åtdragningsmoment än om du skulle använda skruv med kryss- eller rakt spår, utan att skada hålet. Hållfastheten på skruven beror även på att de skruvar som används till insexnycklar oftast har en högre hållfasthetsklass än vanlig maskinskruv. Dessa insexskruvar finns med olika storlekar på hålet för att passa alla behov. Verktygets L-form gör att man får en större hävstångseffekt när man lossar eller drar åt skruvar. Då båda ändarna är hexagoner och har samma storlek kan insexnyckeln användas åt båda håll för enklare hantering. Insexnyckeln är både ett billigt och lättanvänt verktyg som kan användas för många olika områden och oftast när du köper en ny insexnyckel kommer den med nycklar i flera olika storlekar.

Insexnyckel för alla utrymmen

Är det dags att köpa en ny insexnyckel online? Bygghemma.se håller alltid låga priser och har marknadens bästa utbud av olika typer av verktyg. Oavsett vad du söker hittar du det till bra priser och hög kvalitet. Hos oss får du även tillgång till vår kunniga kundservice som hjälper dig alla dagar mellan 8.00 - 22.00 för att svara på alla dina frågor.