Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Slipjigg

Här var det dessvärre väldigt tomt! Prova att ändra dina filtreringar ovan, eller kontakta vår produktrådgivning så kan vi förhoppningsvis hjälpa dig hitta rätt!

En slipjigg används tillsammans med en slipmaskin för att vässa knivar, saxar och andra verktyg med en vass egg. Slipjiggar finns i olika storlekar för att passa de olika verktygen, exempelvis skiljer det sig hur du slipar en lång smal knivsegg mot en bred och kort yxegg.

Alltid en perfekt vinkel

En slipjigg ger dig en perfekt vinkel när du slipar dina verktyg. Det finns olika modeller, i vissa sätts redskapet fast på sidan medan andra låser fast från ovan. Gemensamt för alla modeller är att de håller fast redskapet som ska slipas och gör att du inte riskerar att skada dina fingrar. En bra jigg till slipning kan fixera flera storlekar utan att du behöver byta den på slipmaskinen.

Det finns olika typer av slipmaskiner på marknaden men för att få en bra slipning behöver den hålla en jämn takt. En slipjigg gör att du kan kontrollera slipningen och få ett perfekt resultat. Har du en favoritkniv du ofta använder som ofta blir slö så kan du spara jiggens vinkel för att uppnå samma resultat gång efter gång.