Bensinmotor till båt

Filtrera

6 169 kr

66 495 kr

6169
6169
66495
66495

Visa endast kampanjartiklar

(3)

parsun

(3)

sail motors

(8)

tohatsu

(4)

Endast snabbleverans

(15)

Sortera

15 Produkter

Du har sett alla 15 produkter

En bensindriven motor till din fritidsbåt är ett tryggt, stabilt och ekonomiskt hållbart alternativ som kommer lägga grunden för mycket nöje på sjön. Hos oss på Bygghemma hittar du flera modeller i olika storlekar, från några av de mest ansedda tillverkarna.

Vad är fördelarna med en 4-taktsmotor?

Den vanligaste utombordsmotorn på fritidsbåtar är fortfarande en 2-taktsmotor med förgasare. Denna typ av motor släpper dock ut 20–30 % oförbränd bensin rakt ut i vattnet, vilket är en mycket dålig egenskap såväl ur ekonomisk som miljömässig synpunkt. En modern 4-taktare är betydligt mer effektiv, och har dessutom lägre bensinförbrukning samt lägre bullernivå.

Vilken miljöpåverkan har en ny bensinmotor för båt?

Tack vare den lägre bränsleförbrukningen och framför allt den betydligt mer effektiva förbränningen är en ny bensinmotor till din båt ett mycket miljövänligare alternativ till att fortsätta köra med din gamla 2-taktare. Påverkan på fiskar, alger och kräftdjur kommer vara väsentligt lägre.

Kort eller lång rigg?

För att en båt ska drivas optimalt krävs det att motorn matchar höjden på akterspegeln. Genom att ta mått från toppen av motorfästet till botten på båten kan du avgöra vad som gäller i ditt fall. Vi på Bygghemma har billiga bensinmotorer för båt med såväl kort som lång rigg tillgängliga online.