Populära varumärken

Båtar & båttillbehör

Att ha båtar som hobby är roligt och väldigt givande, men det kan också vara krävande då det emellanåt krävs mycket underhåll. Vi försöker underlätta detta genom att ha allt du behöver i båtväg, från båt till allt underhåll och alla tillbehör.

Båt till rätt pris

En hobby som omfattar båtar och sjöliv innebär stor frihet och många härliga naturupplevelser. Kanske har du alltid drömt om att åka vattenskidor, eller så njuter du av fiske? Kanske behöver du bara en praktisk liten skuta för transport från punkt A till punkt B? Förutom båtar säljer vi också motorer och övriga tillbehör till din båt och dina marina intressen. Hos oss på bygghemma.se har vi kvalitetsprodukter till bra priser, vilket gör det enkelt för dig att hitta en billig båt. Båthobbyn kan lätt dra iväg kostnadsmässigt, men det är ingen nödvändighet. Båtlivet passar de allra flesta, det handlar bara om att lägga det på en rimlig ambitionsnivå och identifiera båtens användningsområden samt vilken storlek man har tänkt sig: ska hela tjocka släkten få plats, eller hade du tänkt dig stillsamma fisketurer på egen hand?

Vad bör jag tänka på som båtägare?

Som nybörjare på sjön kan det löna sig att börja med att gå en navigationskurs för att lära sig bland annat navigation, sjövägsregler, säkerhet till sjöss och sjöväder. En navigationskurs gör att man känner sig säkrare och vet lite mer innan man ger sig ut på sjön för första gången. Andra viktiga saker är att beräkna bruks- och servicekostnaderna samt att kolla upp om motorn drivs med bensin eller diesel. Ta också reda på vad försäkringen kostar och jämför priserna i olika försäkringsbolag. Kom ihåg att också räkna med avgifter för båtplats sommartid och avgifter för vinterförvaring. När du känner dig redo att bege dig ut på sjön får du både båt och alla tillbehör till förmånliga priser hos oss.

Vilken båt blir bäst?

Är man en novis inom sjöfartsliv och båtar som hobby kan det vara klokt att börja genom att köpa sig en mindre båt. När man väl lärt sig navigera på sjön och känner sig trygg ute på havet kan man sakta mak överväga att köpa sig en större. Att ha större båtar innebär ofta större underhållsarbete samt kräver mer utrymme både vid kajen och vid vinterförvaring; viktiga aspekter att ta i beaktande innan man bestämmer sig för att göra slag i saken. Det viktigaste är dock att båten man köper är lämplig till det ändamål man tänkt sig samt till de rutter man tänkt köra på sjön.