Lanternor

Filtrera

379 kr

1 425 kr

379
379
1425
1425

greatwhite

(4)

Endast snabbleverans

(3)

Sortera

4 Produkter

Du har sett alla 4 produkter

Lanternor är avgörande för att du och andra båtförare ska kunna kommunicera och förstå varandra. Hos oss på Bygghemma hittar du billiga lanternor online, så att du ska kunna fokusera fullt ut på allt det härliga som livet till sjöss för med sig.

Vad används lanternor till?

Lanternor är ett navigationsljus som ska sitta på båtar för att visa dess typ, färdriktning och storlek för andra farkoster. De är avgörande för att undvika krockar, och syns bra på långt håll. Utöver att användas till sjöfarkoster används lanternor även inom lufttrafik.

Vad är fördelen med LED-lanternor?

Den stora fördelen med LED-lanternor är att de har lång driftstid och drar väldigt lite ström. Vissa LED-lanternor har en solcellspanel som gör dem självförsörjande på ström.

Vilka lanternor ska finnas på en båt?

Reglerna för vilka lanternor som ska finnas på en båt är internationella, men kan variera något nationellt i inre farvatten. Olyckligt nog säljs många båtar med felaktigt placerade lanternor, samtidigt som det är upp till varje enskild båtägare att se till att lanternorna fungerar och sitter där de ska. Hur lanternorna ska placeras kan variera beroende på båttyp. Därför är det en bra idé att se över vad som gäller för just din båt i Sjöfartsverkets föreskrifter.