VHF Radio | Trygghet till sjöss

Filtrera

1 135 kr

3 985 kr

1135
1135
3985
3985

cobra marine

(6)

icom

(6)

Endast snabbleverans

(12)

Sortera

12 Produkter

Du har sett alla 12 produkter

En bra VHF-radio skänker trygghet till sjöss, i form av möjligheten till omedelbar kontakt med omvärlden. Det är en av de bästa – och viktigaste – investeringarna du som båtägare kan göra.

Vad betyder VHF?

VHF står för very high frequency och innebär radiokommunikation på våglängderna 30-300 MHz. VHF används av alla kategorier av båtar över hela världen och fyller tre huvudsakliga funktioner, nämligen nödradio, kommunikationsradio och mottagare för MSI – maritim säkerhetsinformation. Många kallar VHF-radion för ”livlinan till land”.

Duger det inte med en mobiltelefon?

Mobiltelefoner kan tyckas bra och flexibla, men till sjöss har de definitivt sina begränsningar. När det gäller säkerhetskommunikation och informationsspridning är VHF svårt att ersätta. Numera är det dessutom enklare att fixa det tillstånd som krävs.

Vad behöver jag för att komma i gång med VHF-radio?

Alla som vill använda VHF måste ha ett speciellt certifikat samt ett tillstånd som utfärdas av Post- och Telestyrelsen (PTS). Det kan också vara bra att ha ett speciellt abonnemang som gör din VHF-radio fullt ut tillgänglig som kommunikationsradio och telefon. Dessutom måste du naturligtvis ha tillgång till en bra radio – här hos oss på Bygghemma hittar du flera modeller av VHF-radio online till billiga priser.