Jakt & jaktutrustning

Populära varumärken

Jakt & jaktutrustning

Jakten kan börja. Hos oss på Bygghemma hittar du din jaktutrustning online till ett billigt pris. När du ger dig ut i skogen är det viktigt att du tänker på din utrustning då säkerheten är av största vikt. Det är även bra om det du använder dig av sitter bekvämt och gör din stund i skogen så trivsam som möjligt.

Varför behövs jaktutrustning?

Vid jakt används ofta vapen som du av säkerhetsskäl bör skydda dig mot. Ett sätt att skydda sig är att bära hörselkåpor. Det finns en mängd olika slags hörselkåpor som lämpar sig extra väl som jaktutrustning. Beroende på jakttyp finns alltifrån hjälmar med inbyggda hörselkåpor till hörselkåpor med headset och ihopfällbara kåpor.

Vad är ett jakttorn?

Ett jakttorn är framför allt till för att du ska komma upp en bit från marken då du sitter med ett gevär på pass vid exempelvis älgjakt eller rådjursjakt. Jakttornet kan variera i höjd och är ofta tillverkat i tryckimpregnerat trä med en tillhörande stege. Med hjälp av stegen tar du dig upp i tornet som ofta är omringat av ett enklare staket.

Finns det utrustning för hundar?

Självklart behöver din kompanjon också särskild jaktutrustning. För både din egen och din hunds säkerhet är det bra att skaffa en hundbur som uppfyller de krav som finns ur säkerhetssynpunkt. . Hundburen placerar du sedan i bagaget på din bil.

Vi på Bygghemma svarar gärna på frågor via vår kundtjänst om du har funderingar kring vårt utbud av jaktutrustning.