Ring oss på 020-25 00 25
  • Kundservice är stängt
  • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på 14 platser i Sverige!
0
0 kr

01. Flam & Rötskydd Organowood

01. Flam & Rötskydd Organowood
01. Flam & Rötskydd Organowood
Rek. pris  275 kr
Du sparar 16 kr
259 kr
Lagervara 
Levereras normalt inom 3-5 vardagar.
Utlämningsställe -
 
Fri frakt!

Beskrivning

Flam- och rötskydd är miljömärkt med Naturskyddsföreningen egna miljömärkning Bra Miljöval. Det är en vattenbaserad träskyddsprodukt som består av kiselmineraler och naturliga växtämnen. Produkten kan användas för ytbehandling av trall, panel och andra obehandlade träytor. Behandlingen fungerar även bra på material som spånskiva och plywood. Det behandlade virket får skydd mot rötangrepp och tillförs flamskyddande egenskaper.
Tillsammans med Organowood Träskydd Smuts- och vattenskydd skapas ett komplett träskyddssystem som ytterligare förlänger träets livslängd, motverkar fuktskador och ytlig påväxt samt underlättar underhåll och håller ytan vackrare längre. Organowood absorberas snabbt av det obehandlande trämaterial där det sedan härdar under torkprocessen. Organowood binds till fibrerna i virket tack vare den patenterade OrganoClick-teknologin för modifiering av biofibrer. Med hjälp av teknologin binds kiselämnen till vedfibrerna och skapar en miljö där rötsvampar inte trivs. Kiselämnena är obrännbara vilket ger virket flamskydd.

Organowood är helt fritt från organiska lösningsmedel, biocider och tungmetaller som exempelvis koppar, krom och arsenik (CCAs). Produkten är färglös och förändrar inte virkets färg nämnvärt direkt efter applicering. Det behandlade virket får med tiden en vacker ljust silvergrå nyans.

Användningsområden
Absorberande träslag som ex. furu och gran. Används produkten på träslag med låg absorptionsförmåga kan en kortvarig färgförändring uppstå.

Gör så här
Obehandlat eller tryckimpregnerat trä, nytt eller gammalt, rengörs innan behandling med Organowood 03. Trärengöring. Oljat, målat eller på annat vis ytbehandlat trä ska slipas innan behandling. Utför behandlingen på torrt trä i minst 10 °C och vid liten risk för regn, dagg eller frost. Vätskan kan reagera med glas, täck därför över glas vid risk för kontakt mellan vätskan och glaset.

Dokument

Egenskaper

VarumärkeOrganowood
Art.Nr.7350064220283O
FärgTransparent
Åtgång1 liter/8-10 m2
AnvändningsområdeTrall- o terassvård
Volym1, 3, 5 l