Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Ädelträolja Jotun Benar

Ädelträolja Jotun
Benar

fr. 279 kr
Välj Volym
Lagervara  - Levereras normalt inom 3-5 vardagar.
Utlämningsställe

Sammanfattning

Ädelträolja Benar från Jotun. En väderbeständig olja för underhåll av ädla träslag. Innehåller UV-filter som skyddar träet mot missfärgning och gråning förorsakad av solens UV-ljus.
Varumärke

Beskrivning

Ädelträolja Benar från Jotun. En väderbeständig olja för underhåll av ädla träslag. Innehåller UV-filter som skyddar träet mot missfärgning och gråning förorsakad av solens UV-ljus.
Oljan innehåller pigment som ger en svag gyllenbrun kulör. Kulören förstärker djupet hos tropiska träslag. Produkten innehåller även filmkonserverande medel som bidrar till att minska risken för svartmögel på träytan. Ädelträoljan har en god inträngning och ger därför ett förstklassigt skydd för ädla träslag där ett oljat utseende önskas. För att bibehålla detta utseende är det viktigt att behandla träet minst en gång per år.

Användningsområde
För uppfräschning av ädla träslag. Rekommenderade användningsområden är först och främst trädgårdsmöbler och andra detaljer utav ädelträ. Produkten rekommenderas inte till terrassgolv, trappor och andra horisontella ytor. Ädelträolja Benar ska enbart användas utomhus.

Anvisning
Rör om noga både före och under arbetets gång. Kom ihåg att behandla ändträ. Använd pensel eller roller. Torka av eventuellt överskott med en torr, luddfri trasa. Skall inte appliceras med spruta. Rengöring av verktyg Jotun Penseltvätt och vatten.

Förtunning
Jotun Lacknafta White Spirit. Tillsätt inga främmande oljor.

Förbrukning per strykning (m²/liter)
Rekommenderad : 10–12

Torktider
Torktiden beror av underlagets temperatur (min. + 5°C), inträngning i underlaget , luftfuktighet och luftcirkulation.

Vid + 15°C
- Dammtorr: 12 timmar
- Brukstorr: 48 timmar

Förarbete
Underlaget skall vara rent, fast och torrt samt fritt från fett, tvålrester, vax och dylikt. Ädla träsorter avfettas först med rödsprit och slippas lätt. Nedbrutet/tidigare behandlat trä rengöres med Jotun 2-i-1 Kraftvask och mögeldesinfektion och slipas ned till friskt trä.

Slutstrykning
Påföres vått-i-vått tills träet är mättat. Ändträ/kapytor bör mättas extra noga. Eventuellt överskott av olja som inte suger in i träet torkas av då denna behandling skall ge ett oljat utseende. Torka av överskott av olja med en luddfri trasa. Önskas en klarlackad yta kan Benar Ädelträolja efterbehandlas med minimum 4 x Clipper II eller Benar Blank. Behandlingen bör upprepas minst en gång om året.

OBS! P.g.a. fara för självantändning skall använda trasor brännas omgående eller läggas i vatten.

Egenskaper

VarumärkeJotun
Art.Nr.816CLRDVAJ
AppliceringsytaTrä
FärgGyllenbrun
Åtgång10-12 m2/l
Inomhus/UtomhusInomhus/Utomhus
SerieBenar
TypOlja
Volym0,75, 3 l